<

Вперше на моїй пам’яті, щоб місто дійсно підтримало спортсменів, – президент ФК «Володимир» Юрій Олексюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:31 | 27.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
1653
/ коментарі 3

Про розвиток команди, про те, хто її фінансує, які цілі на найближчий час, та інше розповів президент ФК «Володимир» Юрій Олексюк.

У Володимирі в березні 2021 року за ініціативи мера міста Ігоря Пальонки відновили ФК «Володимир». Згідно з рішенням міської ради виділено 462,5 тисячі  гривень на відродження команди та забезпечення її участі у футбольному чемпіонаті області, пише Слово Правди.

– Розкажіть, як вирішили відновити команду ФК Володимир?

– Футбольної команди, яка б гідно представляла місто на змаганнях різного рівня, вже не було 10-15 років. Ще в 2017 році намагались відновити її за підтримки Валентина Кошельника, але місто не було зацікавленим у цій справі, не співфінансувало цей проєкт, а підтримувати це все власними коштами дуже важко. Пам’ятаю, в 2017 році ми ще виграли кубок Волинської області, але відтоді про футбольні успіхи володимир-волинців не було чути. Із приходом нового мера Ігоря Пальонки постало питання про створення сильної команди з цього виду спорту. Міський  голова, який до речі і сам любитель  цієї гри, ініціював відродження ФК “Володимир” –  команди, яка б захищала честь міста та популяризувала спорт серед молоді. До того ж прийняли рішення щодо зміни назви. Раніше  це був АФК “Володимир”, але в березні 2021 року новий проєкт перейменували на ФК “Володимир”. 

– Поїздки на матчі та й утримання футбольної команди є  затратною справою. Хто ще вас підтримує?

–  Взагалі це вперше на моїй пам’яті, щоб місто дійсно підтримало спортсменів, депутати прийняли рішення та виділили кошти. Зараз говорити про спонсорів, які допомагають нам, трохи завчасно. Це зазвичай вже оцінюється після завершення сезону. Багато хто дав слово допомогти, але чи всі дотримаються його, це вже покаже час. Проте можу виділити  чотирьох  головних спонсорів, які обіцяють фінансувати нашу футбольну команду, це Микола Юнак, Євген Шелепіна, Валерій Діброва та Сергій Ковальчук.

– Чи довго підбирали склад команди? Яка вікова категорія гравців?

– От якраз з цим проблем взагалі не було. Найперше ми вирішили, що на початковому етапі будуть грати  лише місцеві. Спочатку потрібно їм усім  треба дати можливість проявити себе. Ну, але це спорт, у нім завжди залишаються сильніші. До того ж перед нами стоїть завдання підсилення складу. В суботу ми дограємо перше коло футбольного чемпіонату  області, і після нього відбудуться збори, де передивлятимуться результати гравців. Слабших потрібно буде відзаявити, а сильніших навпаки –  дозаявити. Тоді доведеться брати вже не лише місцевих. Бо у Володимирі сильних гравців просто не вистачає. Всі вони вже давно грають за команди інших міст.

Щодо вікової категорії, то обмежень немає, як правило, грати футбол         завершують в 34-35 років. Наймолодший гравець у нас з 2003 року народження, йому буде 18 років, а найстарший – капітан команди Максим Омелян.  У ФК “Володимир” заявлений і тренер  Ігор Барабаш, який  у випадку форс-мажорних обставин теж зможе вийти на гру. Йому 43 роки. Це футбол, тут різне може бути.

– Відомо, що колишня команда “пасла задніх”, але новий склад показує доволі хороші результати? Як гадаєте, від чого це залежить?

– Більшість футболістів нового складу пройшла хорошу школу дитячо- юнацької футбольної ліги, деякі з них грали на ДЮФЛ України. Колись гравці закінчували просто місцеву ДЮСШ, змагання  проводилися лише в межах району чи області. А ДЮФЛ – це вже інший рівень, де тренування відбуваються кожного дня, а не двічі на тиждень, а  змагання проводяться  вже між великими містами.

– Яким бачите майбутнє своєї команди? Які цілі на найближчий час?

– Я – максималіст, вірю в те, шо ми виграємо чемпіонат області. Але як довго будемо до цього йти, залежить від підтримки влади. Зараз спорту без фінансової підтримки просто немає. Кожному футболісту треба за щось і харчуватись, і жити. Головне – підтримка, а далі будемо запрошувати гравців, і все буде добре.

– Чи робите ви прогнози на ігри?

– Кожна людина, яка так чи інакше задіяна у футболі, завжди прогнозує, який буде результат гри, і я не є винятком. Але ставки ніколи не ставлю, я не азартна людина.

– Чи змінився футбол з часу початку вашої спортивної кар’єри? 

– Змінилася швидкість. Швидкість пересування не так гравців, як м’яча. Також тактика. Вона стала більш гнучкою. Колись грали зовсім по-іншому.

– Чи можете виділити найсильніших гравців?

–  Це Олексій Зінкевич, Роман Рурич, Олег Сквіра, Іван Олексюк. Також є ще кілька хлопців, що мають хороші задатки, яким лише потрібно трішки наполегливості. Це Олег Чуй та Назар Хом’юк. 

– Чи є лінія в команді (захисники, півзахисники, нападники), яка потребує підсилення?

– Підсилення  нам необхідно лише для того, щоб була конкуренція, бо вона завжди дає позитивний результат. Я б на кожну позицію взяв би сильного гравця, але лише для того, щоб біля нього свій розвивався. Бо коли він знає, що один, то розслабляється, а коли навпаки – не знає, чого чекати, то тоді починає старатися та прогресувати.  От у нас є 11 основних гравців,  я б до них взяв би ще 11 лише для конкуренції, і тоді ми були б вже чемпіонами області.

– Чи є у вас якісь футбольні забобони?

– Нема. Гравець повинен виходити  на поле з розумінням того, що він відстоює честь міста, з розумінням ситуації загалом. Команда тільки утворилась, і не дуже хочеться, як кажуть, впасти лицем у болото. У футбол, як і в будь-яку іншу справу, потрібно вкладати душу. У забобони не вірю зовсім, та й за нашими хлопцями такого ніколи не спостерігав. Але у кожного це по-різному. 

– Як святкуєте виграшні матчі?

– Ми будемо святкувати тільки тоді, коли завершиться сезон. У нас нема такого, що влаштовуємо банкети після кожної гри. Взагалі хлопці майже не вживають алкоголь, але якщо таке трапляється, то в розумній кількості.




коментарів: 3
  1. Введіть у пошуковець-Правда о российском футболе- там ролик 5 хв.У нас 100% так само.

    • Володимир Волинський, тебе цікавить рашистський футбол і “правда” про нього?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя