<

Воїни Володимирського батальйону тероборони Волині розповіли про відбиття масованого штурму росіян

10:11 | 13.11.2023 / Володимир / /
Перегляди
3227
/ Коментарі відсутні

Місяць тому ворог вдався до масованого штурму однієї з позицій третьої стрілецької роти Володимирського батальйону Волинської бригади тероборони. Провівши надпотужну артпідготовку, орки великими силами посунули вперед.

На підмогу бійцям, які перебували на бойовому чергуванні, висунулися два командири відділень – Микола на псевдо «Шарпей» та Юрій на псевдо «Якут» (саме їх ви бачите на фото), – йдеться на фейсбук-сторінці бригади.

Разом з побратимами вони взялися нищити окупантів. Увесь драматизм ситуації став очевидним згодом – трупи ворогів лежали неподалік наших бійниць, навколишній ліс внаслідок артобстрілу перетворився на рештки лісу, прямі влучання добряче потрощили товстелезні колоди перекриттів. – Лишень волинські тероборонівці виявилися міцнішими – і втримали позицію…

“Було відчуття плеча побратима – а це на війні головне, – каже Микола «Шарпей» (його 22-річний син Тарас нині також боронить Україну – у складі 14 омбр), – Дружно взялися до бою, знали що робити – де стояти, куди стріляти”.

Відбити навалу орків вдалося таки дорогою ціною – ціною життів двох побратимів. Назавжди в строю нашої бригади солдат Іван Іванович Вознюк на псевдо «Турист» та старший солдат Андрій Богданович Вовк на псевдо «Пуля».

“Втримати позицію неабияк допомогла професійна підтримка наших аеророзвідників, наших мінометників, – долучається до розмови Юрій «Якут» (його молодший брат Олександр служить у тій таки 14 омбр), – Також суттєво допомогли підрозділи сусіднього Ковельського батальйону – влучними ударами по ворожій штурмовій групі”.

«Шарпей» та «Якут» також з усіх сил наполягали, аби в дописі згадали кожного бійця, який брав участь у відбитті того штурму (більшість із них зазнали поранень): Богдан «Богуш», Андрій «Остап», Микола «Веремій», Олег «Дуб», Сергій «Скрипка», Олександр «Лесик», Андрій «Ковель», Іван «Док».

Підрозділи 100 обр ТрО з початку весни виконують бойові завдання на найгарячіших напрямках на сході України. За цей час волинські тероборонівці не здали жодної позиції і не зробили жодного кроку назад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа