<
Інші розділи

Володимирчанка Ірина Цигикал поділилася рецептами новорічного меню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:26 | 31.12.2020 / Володимир / /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

Мешканка Володимира-Волинського Ірина Цигикал, яка полюбляє готувати, поділилась із читачами БУГу рецептами страв.

Нагадаємо, раніше у студії БУГу Ірина розповіла про своє меню до новорічного столу,

Новорічне меню від Ірини Цигикал складається із пікантних бутербродів з печеним буряком і оселедцем, млинців з ікрою, салатом із запечених овочів, фаршированих курячих стегон без кістки, а на десерт – торт «Монастирська хата».

Отож, господині, хто все ще знаходиться в роздумах, що ж такого смачного приготувати до святкового столу, беріть на замітку.

Пікантні бутерброди з печеним буряком і оселедцем

Це проста і смачна закуска, яка ідеально доповнить будь-яке домашнє застілля. Закуска трохи схожа на відомий усім оселедець під шубою, однак вона більш оригінальна та готується значно швидше.

Необхідні продукти:

  • буряк
  • філе оселедця
  • кілька скибочок житнього або чорного хліба
  • маленька цибулина
  • будь-яка зелень
  • майонез

Спосіб приготування

Для початку треба розігріти духовку до 200 ᵒС. Буряки загорнути у фольгу (кожен окремо), поставити в духовку й пекти до готовності 45-60 хвилин. Після чого дістати, почистити й натерти на дрібну терку. Тим часом нарізати оселедець гарними слайсами. Буряк змішати з майонезом (за бажанням можна зробити домашній) та викласти на скибочки хліба, зверху додати по скибочці філе оселедця і кільця цибулі, прикрасити будь-якою зеленню за смаком.

Салат із запеченими овочами

Спосіб приготування:

  1. Один великий баклажан ріжемо на пластини та замочуємо у підсоленій воді. Тоді їх змастити олією з обох боків, розрізати на квадратики та викласти на деко застелене пергаментом.
  2. 2 Болгарських перці розрізати навпіл, вийняти насіння.
  3. Два більші помідори проколоти ножем в декілька місцях та разом з перцем і баклажанами запікати у духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів.

4. Баклажани викладаємо у салатницю (накрити кришкою, щоб дійшли), з помідорів і перця знімаємо шкірку та нарізаємо квадратиком та додаємо до баклажан.

5. Заправляємо заправкою, перемішуємо. 

6. В кінці додаємо сир Фета та петрушку.

Заправка: Бальзамічний оцет – 2 столові ложки , 3 столові ложки олії, чорний перець мелений, сіль, тим’ян, 3 зубчика тертого часнику.

Млинці з червоною рибою

Поєднання смаку м’яких млинців на молоці, ніжного вершкового сиру і слабосоленої червоної риби зацікавить багатьох і навряд чи залишить когось байдужим. Проста у виконанні ефектна закуска буде актуальною для будь-якого свята.

Інгредієнти для тіста:

  • цукор 2 ст.л.. ложки
  • сіль 0,5 ч.л.
  • молоко 1 літр
  • яйце 4 шт.
  • борошно 400-500 грам

Інгредієнти для начинки:

  • вершковий сир
  • кріп невеликий пучок
  • філе слабосоленої червоної риби

Спосіб приготування:

  1. Яйця, сіль і цукор розмішати вінчиком.
  2. Всипати просіяне борошно, влити молоко і розмішати до однорідності. У тісто олію не додавати, а пекти млинці з двох сторін на кокосовій олії (розігріту пательню змащую силіконовим пензликом змащеним у кокосову олію і цього достатньо). Млинець вийде з першого разу.
  3. Готові млинці скласти стопкою на тарілку і остудити. Кріп дрібно нарубати.
  4. Червону рибу нарізати довгими смужками.
  5. Тонким чином змастити млинець вершковим сиром, не промащуючи до кінця млинця 3-4 см. Посипати млинець кропом. Викласти на млинець смужки риби. Загорнути у рол.
  6. Викласти млинцеві роли на тарілку і прикрасити свіжою зеленню.

Фаршировані курячі стегна без кістки

Дуже смачними і апетитними виходять і закусочні рулетики з курячих стегенець і печериць.

  1. Ретельно промийте і наріжте тонкими пластинками свіжі печериці.
  2. Дрібно наріжте одну цибулину середнього розміру.
  3. На сковороді розігрійте масло, додайте цибулю і тушкуйте до м’якості, потім додайте гриби і обсмажуйте всі разом протягом 10 хвилин на середньому вогні, часто помішуючи. Зніміть з вогню, посоліть за смаком і злегка остудіть.
  4. Шість курячих стегенець ретельно промийте, зробіть на кожному бічний надріз до кістки, акуратно виріжте кісточку та зніміть шкірку а філе розкрийте у вигляді книжки, і злегка відбийте.
  5. Капніть на філе стегенець лимонним соком, посоліть і поперчіть за смаком.
  6. У центр кожного шматочка викладіть по дві столових ложки смажених грибів і скрутіть філе рулетом, закріпивши за допомогою дерев’яних шпажок або зубочисток.
  7. Рулети обсмажити не до готовності. Підготовлені таким чином рулети викладіть в змащену маслом форму для запікання і запікайте в розігрітій до 175⁰ духовці протягом 40 хвилин.
  8. Подавайте теплими або охолодженими. Перед подачею прикрасьте зеленню і свіжими овочами.

Торт «Монастирська хата»

І рецепт

Інгредієнти для тіста:

  • 3 столові ложки меду
  • 100 грам масла
  • 1 стакан цукру
  • 3 яйця
  • 1 чайна ложка соди (не гасити оцтом)
  • 4 стакани борошна.

Інгредієнти для крему:

  • 1 літр сметани 20%
  • 1 стакан цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Мед , масло, цукор покласти у каструлю та нагріти. Помішуючи довести до однорідності. Дати охолонути.
  2. Додати яйця, соду, борошно та замісити тісто.
  3. Дати тісту відпочити 10 хвилин.
  4. Розділити тісто на 15 частин. Кожну частину розкачати у смужку.
  5. Викласти на смужку вишні у рівний ряд впритул одна до одної.
  6. Сформувати довгу трубочку, і добре защипати краї. Повторити з усіма кульками.
  7. Утворені “колоди” викласти, швом униз, на деко.
  8. Готуємо сметанний крем. Охолоджену сметану збивати з цукровою пудрою. За бажанням додати згущувач для сметани.

ІІ рецепт

Інгредієнти для тіста:

  • 300 грам маргарину
  • 300 грам сметани
  • 3 стакани борошна
  • 1 пачка розпушувача
  • дрібка солі

Маргарин розтопити, додати сметану, сіль, розпушувач, борошно. Замісити м’яке тісто. Поставити на 30 хвилин у холод. Далі все як у першому рецепті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

22 Листопада, П’ятниця