Володимирчанка Ірина Цигикал поділилася рецептами новорічного меню
Мешканка Володимира-Волинського Ірина Цигикал, яка полюбляє готувати, поділилась із читачами БУГу рецептами страв.
Нагадаємо, раніше у студії БУГу Ірина розповіла про своє меню до новорічного столу,
Новорічне меню від Ірини Цигикал складається із пікантних бутербродів з печеним буряком і оселедцем, млинців з ікрою, салатом із запечених овочів, фаршированих курячих стегон без кістки, а на десерт – торт «Монастирська хата».
Отож, господині, хто все ще знаходиться в роздумах, що ж такого смачного приготувати до святкового столу, беріть на замітку.
Пікантні бутерброди з печеним буряком і оселедцем
Це проста і смачна закуска, яка ідеально доповнить будь-яке домашнє застілля. Закуска трохи схожа на відомий усім оселедець під шубою, однак вона більш оригінальна та готується значно швидше.
Необхідні продукти:
- буряк
- філе оселедця
- кілька скибочок житнього або чорного хліба
- маленька цибулина
- будь-яка зелень
- майонез
Спосіб приготування
Для початку треба розігріти духовку до 200 ᵒС. Буряки загорнути у фольгу (кожен окремо), поставити в духовку й пекти до готовності 45-60 хвилин. Після чого дістати, почистити й натерти на дрібну терку. Тим часом нарізати оселедець гарними слайсами. Буряк змішати з майонезом (за бажанням можна зробити домашній) та викласти на скибочки хліба, зверху додати по скибочці філе оселедця і кільця цибулі, прикрасити будь-якою зеленню за смаком.
Салат із запеченими овочами
Спосіб приготування:
- Один великий баклажан ріжемо на пластини та замочуємо у підсоленій воді. Тоді їх змастити олією з обох боків, розрізати на квадратики та викласти на деко застелене пергаментом.
- 2 Болгарських перці розрізати навпіл, вийняти насіння.
- Два більші помідори проколоти ножем в декілька місцях та разом з перцем і баклажанами запікати у духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів.
4. Баклажани викладаємо у салатницю (накрити кришкою, щоб дійшли), з помідорів і перця знімаємо шкірку та нарізаємо квадратиком та додаємо до баклажан.
5. Заправляємо заправкою, перемішуємо.
6. В кінці додаємо сир Фета та петрушку.
Заправка: Бальзамічний оцет – 2 столові ложки , 3 столові ложки олії, чорний перець мелений, сіль, тим’ян, 3 зубчика тертого часнику.
Млинці з червоною рибою
Поєднання смаку м’яких млинців на молоці, ніжного вершкового сиру і слабосоленої червоної риби зацікавить багатьох і навряд чи залишить когось байдужим. Проста у виконанні ефектна закуска буде актуальною для будь-якого свята.
Інгредієнти для тіста:
- цукор 2 ст.л.. ложки
- сіль 0,5 ч.л.
- молоко 1 літр
- яйце 4 шт.
- борошно 400-500 грам
Інгредієнти для начинки:
- вершковий сир
- кріп невеликий пучок
- філе слабосоленої червоної риби
Спосіб приготування:
- Яйця, сіль і цукор розмішати вінчиком.
- Всипати просіяне борошно, влити молоко і розмішати до однорідності. У тісто олію не додавати, а пекти млинці з двох сторін на кокосовій олії (розігріту пательню змащую силіконовим пензликом змащеним у кокосову олію і цього достатньо). Млинець вийде з першого разу.
- Готові млинці скласти стопкою на тарілку і остудити. Кріп дрібно нарубати.
- Червону рибу нарізати довгими смужками.
- Тонким чином змастити млинець вершковим сиром, не промащуючи до кінця млинця 3-4 см. Посипати млинець кропом. Викласти на млинець смужки риби. Загорнути у рол.
- Викласти млинцеві роли на тарілку і прикрасити свіжою зеленню.
Фаршировані курячі стегна без кістки
Дуже смачними і апетитними виходять і закусочні рулетики з курячих стегенець і печериць.
- Ретельно промийте і наріжте тонкими пластинками свіжі печериці.
- Дрібно наріжте одну цибулину середнього розміру.
- На сковороді розігрійте масло, додайте цибулю і тушкуйте до м’якості, потім додайте гриби і обсмажуйте всі разом протягом 10 хвилин на середньому вогні, часто помішуючи. Зніміть з вогню, посоліть за смаком і злегка остудіть.
- Шість курячих стегенець ретельно промийте, зробіть на кожному бічний надріз до кістки, акуратно виріжте кісточку та зніміть шкірку а філе розкрийте у вигляді книжки, і злегка відбийте.
- Капніть на філе стегенець лимонним соком, посоліть і поперчіть за смаком.
- У центр кожного шматочка викладіть по дві столових ложки смажених грибів і скрутіть філе рулетом, закріпивши за допомогою дерев’яних шпажок або зубочисток.
- Рулети обсмажити не до готовності. Підготовлені таким чином рулети викладіть в змащену маслом форму для запікання і запікайте в розігрітій до 175⁰ духовці протягом 40 хвилин.
- Подавайте теплими або охолодженими. Перед подачею прикрасьте зеленню і свіжими овочами.
Торт «Монастирська хата»
І рецепт
Інгредієнти для тіста:
- 3 столові ложки меду
- 100 грам масла
- 1 стакан цукру
- 3 яйця
- 1 чайна ложка соди (не гасити оцтом)
- 4 стакани борошна.
Інгредієнти для крему:
- 1 літр сметани 20%
- 1 стакан цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Мед , масло, цукор покласти у каструлю та нагріти. Помішуючи довести до однорідності. Дати охолонути.
- Додати яйця, соду, борошно та замісити тісто.
- Дати тісту відпочити 10 хвилин.
- Розділити тісто на 15 частин. Кожну частину розкачати у смужку.
- Викласти на смужку вишні у рівний ряд впритул одна до одної.
- Сформувати довгу трубочку, і добре защипати краї. Повторити з усіма кульками.
- Утворені “колоди” викласти, швом униз, на деко.
- Готуємо сметанний крем. Охолоджену сметану збивати з цукровою пудрою. За бажанням додати згущувач для сметани.
ІІ рецепт
Інгредієнти для тіста:
- 300 грам маргарину
- 300 грам сметани
- 3 стакани борошна
- 1 пачка розпушувача
- дрібка солі
Маргарин розтопити, додати сметану, сіль, розпушувач, борошно. Замісити м’яке тісто. Поставити на 30 хвилин у холод. Далі все як у першому рецепті.