<

Володимирчан закликають сплатити заборгованість за водопостачання

18:14 | 4.07.2023 / Володимир / , /
Перегляди
231
/ Коментарі відсутні

Понад 40 тисяч гривень, – саме такою є найбільша сума боргу одного з абонентів КП «Володимирводоканал». Якщо дивитися список боржників підприємства, картина вражає. Люди боргують по 10-20-30-40 тисяч. Хтось скаже: війна, і не мають чим платити. Неправда. Ці суми назбиралися не за один рік. І людей неодноразово попереджали працівники підприємства про відповідальність.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці підприємства.

Справи багатьох знаходяться у суді, по деяких винесені рішення. А тепер почалися блокування банківських рахунків, згідно з Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану”, який повернув арешти коштів на банківських рахунках боржників, що були тимчасово припинені на початку війни.

Водоканал неодноразово звертався і звертається з проханням розрахуватися за надані послуги. Навіть більше, йде на поступки, пропонуючи договір реструктуризації боргу, оскільки з розумінням ставиться до різних ситуацій. Однак, не усі споживачі дослухаються до рекомендацій.

Серед неплатників є абоненти, які не вперше боргують чималі суми, і до яких неодноразово навідувались працівники підприємства. Серед них, як особи, котрі провадять підприємницьку діяльність, так і особи з рівнем достатку, вищим, ніж у середнього класу. Звідки про це відомо працівникам водоканалу? Місто є невеликим, і усі один про одного знають.

Та найбільш абсурдно виглядають виправдання боржників. Люди, прикриваючись війною, попри те, що завдяки ЗСУ, у нас не ведуться бойові дії і усі підприємства працюють, знаходять тисячу причин не платити. При цьому чомусь не відмовляються від послуг, навіть більше, як тільки виникають проблеми з водопостачанням чи водовідведенням, одразу телефонують на водоканал.

Та й, як показало життя, а саме ситуація з обстрілами об’єктів критичної інфраструктури, з-поміж усіх благ, якими користується людство, і яких ніколи нічим не заміниш, є саме вода.

Варто зазначити, вона не є безплатною, як дехто думає. Для того, аби потрапила до ваших домівок, підприємство має розрахуватися з енергетиками, сплатити податок за користування надрами. Також задля збереження водогону у належному стані здійснюється закупівля необхідних матеріалів. А щоб аварійні бригади мали можливість виїжджати на виклики, проводиться закупівля паливно-мастильних матеріалів. І насамкінець, заплатити заробітну плату працівникам.

Враховуючи вищесказане, водоканал вкотре звертається з проханням розрахуватися з боргами. Не маєте можливості зробити це одразу, робіть реструктуризацію. Але за умови, що будете сплачувати. Бо є випадки, коли споживач уклавши договір реструктуризації, перестає платити та ігнорує попередження працівників водоканалу, а потім дивується, що йому заблокували банківський рахунок.

У такому випадку підприємство має право на розірвання угоди в односторонньому порядку. До речі, юрист підприємства вже готує кілька десятків позовних заяв щодо примусового стягнення заборгованості, які найближчим часом опиняться у суді.

“Отже, шановні абоненти, дослухайтесь вкотре до рекомендацій водоканалу і заплатіть за воду. Або відмовтеся від неї. Бо задарма вам ніхто не дозволить нею користуватися. І війна нічого не спише”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця