<

Військовослужбовця з Володимира Тараса Ліпейка відзначили нагрудним знаком «Золотий хрест»

15:11 | 26.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
867
/ Коментарі відсутні

Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «Золотий хрест» відзначено молодшого сержанта Тараса Ліпейка з Володимира.

Привітав військовослужбовця із такою важливою нагородою міський голова Ігор Пальонка, від імені усієї громади подякував йому за захист, мужність і звитягу та подарував як оберіг ікону “Всіх святих землі Волинської”, повідомляють на сайті міста.

Тарас Ліпейко багато років присвятив роботі у ПрАТ «Волиньобленерго», а на момент повномасштабного вторгнення працював уже за кордоном. Повернувшись додому, у липні 2022 року чоловік добровільно став на захист України – пішов служити у 39-й зенітний ракетний полк, де був начальником радіолокаційної станції.

У вересні цього року, під час боїв на запорізькому напрямку, отримав поранення внаслідок ураження російським безпілотником «Ланцет». Мав численні травми, значний опік тіла, контузію, найважче ж – втратив ліву руку, яку лікарі змушені були ампутувати у дніпровській лікарні імені Мечникова.

Протягом кількох місяців молодший сержант перебував на лікуванні також у Запоріжжі, Києві, Львові. Нині ж очікує на протезування у реабілітаційному центрі «Галичина», що на Львівщині.

Усіляко підтримує чоловіка на шляху одужання його дружина Лариса, а також син і донька, які нині здобувають освіту у вишах.  

А після реабілітації Тарас Ліпейко хоче повернутись на службу. Впевнений, що протез не стане йому на заваді.

«Треба усім іти воювати», – каже воїн і додає: «Мусимо ворога зупинити там, на Сході, а не чекати, поки він прийде убивати українців сюди».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота