<

Мешканці Заріччя висловились проти перейменування вулиці Стемковського у селі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 4.11.2022 / Володимир / /
Перегляди
1937
/ коментарі 3

4-го листопада у приміщенні ЦНАПу відбулось громадське обговорення щодо перейменування вулиці Стемковського у селі Заріччя.

Вулицю планували перейменувати на Покровську (в честь свята, яке відзначають 14-го жовтня) або Симона Петлюри (Головного Отамана армії УНР, символ антирадянської боротьби), повідомляють у фейсбуці міської ради.

Більшість жителів села висловились проти перейменування, про що свідчать як поодинокі, так і колективні звернення. На підтримку жителів Заріччя висловився й історик Петро Голячук. Він наголосив, що історія знає чимало випадків, коли події трактують двояко та закликав депутатів міської ради врахувати це, а також наголосив, що родина Стемковських користується шаною та повагою у зарічанців.

За результатами громадського обговорення буде підготовлений відповідний проєкт рішення, а остаточний висновок щодо перейменування вулиці Стемковського буде винесено депутатами міської ради уже на черговій сесії.

Нагадаємо, вкінці вересня у Володимирській громаді перейменували 46 вулиць. Перейменування вулиці Стемковського відтермінували, оскільки виникло багато обговорень. Раніше дана вулиця носила назву Шевченка, згодом її перейменували на честь сільського голови Антона Стемковського, який працював за часів радянської армії. Після звільнення села, у 1944 році його вбили воїни УПА. У селі навіть стоїть пам’ятник на його честь.




коментарів: 3
  1. А у навалинську нихто нікого слухати не хоче. Переменують як задумали і крапка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок