<

«Вагітність дала сил пережити смерть чоловіка», – дружина загиблого бійця з Володимира, яка сама виховує чотирьох дітей

10:13 | 12.02.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
1132
/ 1 коментар

Наталія Циба з Володимира свою четверту дитину народила вже після загибелі чоловіка-військовослужбовця. 35-річний Сергій Циба загинув торік 21-го червня у зоні ведення бойових дій на Харківщині.

Жінка розповіла: її коханий загинув у ніч, коли вона була якраз у дорозі до нього — їхала на зустріч. Тоді Наталія була на восьмому тижні вагітності, пише Суспільне.

“Всю цю вагітність пронесла сама з дітками тільки. Так і почалося нове життя, де все перевернулося. Але вагітність давала мені сили – сили пережити смерть чоловіка”, — зізнається жінка.

Перша прогулянка Наталії Циби з новонародженим сином – до Стели загиблих Героїв у місті Володимир, де серед світлин — фото його тата Сергія Циби. Син, говорить жінка, дуже схожий на батька.

“Хочу показати татові синочка, а синочку татові. Бо ж на могилу поки поїхати не можемо, бо чоловік похований на Вінниччині. Найбільше болить те, що син тата не побачить, лиш на фотографіях”, — говорить Наталія.

Чоловік Сергій Циба служив штаб-сержантом за контрактом у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. У перші дні повномасштабної війни спершу був у Житомирській області, потім його відправили на передову.

З чоловіком Сергієм Наталія прожила у шлюбі понад 5 років. Розповідає: разом виховували трьох дітей: двох старших 13-річну Тетяну і 11-річного Михайла від першого шлюбу Наталії, третю спільну доньку — трирічну Анну та очікували народження четвертого малюка.

“В перших двох старших діток тато загинув рік назад — на війні в Харківській області. І через пів року рівно загинув мій другий чоловік, теж в Харкові. Тільки він трагічно загинув: повертався із завдання і внаслідок ДТП”, — розповідає вдова.

Четвертий малюк народився 25-го січня вагою 4710 кілограми та ростом 60 сантиметрів. Народження сина батько через трагічну загибель не дочекався, каже Наталія, але встиг за життя обрати йому ім’я.

“Назвали сина Миколкою — так як Я хотіла Сергія забрати з передової додому по тому закону, що троє дітей. Ми про це задумалися, коли я завагітніла четвертим. Але не встигли просто”, — ділиться спогадами жінка.

Наталія Циба залишилася з чотирма дітьми сама. Зараз, каже, заради них знаходить у собі сили жити далі.

“Діти дають далі сенс життя і допомагають — і психологічно, і фізично. Бо самій справитися зі всім дуже важко. Діти — це єдина підтримка в мене. Розумію, що треба триматися, бо самій їх доведеться ставити на ноги”, — говорить вдова.

Нагадаємо, 1-го лютого із пологового будинку міста Володимира урочисто зустріли дружину загиблого Героя Сергія Циби Наталію із новонародженим сином на руках.

Читайте також:




один коментар
  1. пані Наталія, дай Бог Вам і вашим діткам багато здоров’я і спокійного цікавого життя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя