<

В рамках програми «Громада, дружня до дітей та молоді» у Володимирі обговорювали можливість створення молодіжного простору

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:39 | 17.02.2022 / Володимир / /
Перегляди
229
/ Коментарі відсутні

16-го лютого у Володимирі відбулось засідання координаційної ради з впровадження ініціативи «Володимир-Волинський – громада, дружня до дітей та молоді». Одним з питань, яке виносилось на розгляд, було подача заявки на участь у конкурсі, що передбачає створення простору для молоді.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Володимир-Волинська міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

На засідання виносились три питання. Про Координаційну раду з впровадження ініціативи «Володимир-Волинський – громада, дружня до дітей та молоді». Про підготовку підсумкового звіту щодо виконання Плану дій, завершення першого циклу реалізації ініціативи та готовність до проведення внутрішнього і зовнішнього оцінювання в 2022 році та «Різне».

Учасникам ради роздали звіти за пророблену роботу з 2019 по 2021 роки, які необхідно, як наголосив заступник міського голови Андрій Гудим, заповнити і здати до 24-го лютого. Це власне і стане першим етапом до здобуття Володимиром престижного статусу від ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді».

Як зауважив начальник відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань Вячеслав Петрук, Володимир – одне з 35 міст України і єдине в області, яке подало заявки на участь в програмі. 23 міста, від Львова до Бахмута, уже пройшли відбір й отримали статус кандидата на звання «Громади, дружньої до дітей та молоді», серед яких і наше.

Про стратегію реалізації програми доповідала Головний спеціаліст відділу молодіжної політики та спорту управління з гуманітарних питань Наталія Ярошук.

Наступними етапами до здобуття статусу буде розробка та прийняття плану дій, для розв’язання існуючих проблем з дотримання прав дітей та молоді протягом найближчих  2-3 років та Плану моніторингу і оцінки його реалізації. Після його схвалення командою ЮНІСЕФ, яка приїжджатиме у Володимир, необхідно буде його реалізовувати. І лише після проведення незалежної оцінки реалізації Плану дій та виявлення прогресу щодо дотримання прав дітей та молоді в даному населеному пункту, на засіданні Ради Партнерів ЮНІСЕФ зможуть прийняття рішення про надання Володимиру статусу «Громада, дружня до дітей та молоді».

Після чого настане новий цикл роботи в обраних напрямах, оскільки створення дружньої громади — це не стільки результат, скільки процес практичних змін. Участь в ініціативі показує, що влада і члени громади постійно піклуються про дітей та молодь і не хочуть зупинятися на досягнутому.

Під час розгляду питання “Різне” виступала начальниця відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Наталія Куран. Вона розповіла про можливість громади взяти участь у грантовому конкурсі, який оголосив проєкт USAID “Мріємо та діємо”, бюджет якого складає 50 тисяч доларів США. 25 тисяч передбачаються на ремонт та облаштування молодіжного простору та до 25 тисяч – на програму його дільності.

Заявка на участь у конкурсі необхідно подавати від громадських організацій у співпраці з владою, бізнесом та активними жителями громади. У разі перемоги, ця громадська організація і буде грантоотримувачем цих коштів і власником усіх матеріальних цінностей. Останній термін подачі заявок – 9 березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця