<

В останню путь у Володимирі провели видатного скульптора Олега Дубенчука

18:03 | 27.11.2023 / Володимир / /
Перегляди
1171
/ 1 коментар

27-го листопада відбувся чин похорону відомого володимирського скульптора та художника Олега Дубенчука.

Щоб віддати останню шану митцю, до його домівки на вулиці Драгоманова прийшли рідні, друзі та близькі, представники місцевої влади, працівники культури, художньої школи та небайдужі мешканці.

Поховали Олега Дубенчука у рідному селі Свійчів Оваднівської громади.

Нагадаємо, помер видатний скульптор Олег Дубинчук 26-го листопада раптово вдома у віці 67 років. Він був відомим у Володимирі та й за його межами своїми “золотими руками”, якими творив скульптури, різьбленими із дерева. Перехожі часто зупинялися біля його неймовірного будинку на вулиці Драгоманова, який знадвору виглядає, ніби музей, і давно став окрасою міста. Найрізноманітніші скульптури його авторства збиралися тут десятками років. Експонати, які створив скульптор, прикрашають не лише Володимир, але й інші міста України.

Першу велику роботу Олег Дубинчук зробив у 1988 році, на 1000-ліття міста Володимира. На ній скульптор зобразив Георгія Змієборця з давньоруськими воїнами. Нині його надзвичайні скульптури із дерева прикрашають не лише батьківське обійстя у селі Свійчів та будинок, де мешкав у Володимирі, а і скверик біля історичного музею, і парк «Княжий», і повстанське урочище Вовчак, територію біля Успенського собору, а ще його роботи зберігаються у кількох музеях та у багатьох куточках України…

Інтернет-видання “БУГ” висловлює щирі співчуття рідним Олега Дубенчука. Вічна пам’ять!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя