<

В історичному музеї Володимира відбулася арт – терапія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 21.06.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
152
/ 1 коментар

15-го червня в історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася арт – терапія, яка так актуальна зараз для усіх українців, що перебувають у постійному стані емоційного напруження через війну.

Нейрографіка – це один з напрямків арт – терапії, який застосовує спонтанний, інтуїтивний малюнок, пишуть у фейсбуці музею.

“Сам процес не вимагає у людини навиків, а спрямований допомогти самому собі мистецтвом”, – наголосила під час презентації майстриня Валентина Залуніна.

У процесі роботи людина перетворює свої думки та досвід на символи та метафори, зрозумілі лише їй. Це дозволяє осмислити власне “Я”, а також подолати стрес та психологічні порушення у дітей та дорослих. Крім того така робота допомагає звільнитися від негативних почуттів та розслабитися.

Групові заняття можуть бути спрямовані на покращення взаємовідносин в колективі. На арт – терапію в музей завітало багато містян різного віку.

Кожен зусередився над своїм внутрішнім станом, переживаннями та стресом, щоб допомогти собі подолати труднощі. В кінці вирішили поділитися своїми враженнями та малюнками.




один коментар
  1. Однозначно, арт-терапія – це добре. Сама часто малюю, правда, картини по номерах. Може ще трохи наловчуся і почну сама малювати, а там і на віоліті виставлю своє творіння на оцінку публіки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота