<

У Володимирському ліцеї №1 відкрили «Клас безпеки»

10:42 | 15.09.2023 / Володимир / , /
Перегляди
198
/ Коментарі відсутні

14-го вересня у ліцеї №1 Володимира відбулось відкриття класу безпеки, який облаштували педагоги навчального закладу за підтримки місцевої влади та надзвичайників.

Наразі це третій клас безпеки у Володимирській громаді, повідомляють на сайті міста.

Проєкт “Клас безпеки” спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги. 

Передбачається, що створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть  в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги із залученням працівників ДСНС, Нацполіції, Товариства Червоного Хреста України, медиків, ООН ЮНІСЕФ України та інших.

На відкритті класу безпеки учні-третьокласники ліцею №1 розповідали тематичні вірші та демонстрували веселі руханки, які допомагають дітям в ігровій вивчати алгоритм дій під час оголошення повітряної тривоги.

Зараз такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки – запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід  діяти в екстремальних умовах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя