<

У Володимирській громаді вшанували пам’ять жертв Голокосту в роки Другої світової війни

13:44 | 11.09.2023 / Володимир / /
Перегляди
424
/ Коментарі відсутні

10-го вересня біля меморіалу жертвам Голокосту, що у селі П’ятидні, зібрались, аби вшанувати пам’ять 25 тисяч євреїв, які тут загинули від рук німецьких фашистів у часи Другої світової війни.

Пам’ятні заходи організувала місцева єврейська спільнота, повідомляють на сайті міста.

Трагічна доля євреїв, які споконвіку мешкали у Володимирі та складали значну частину його населення, спіткала з приходом німецьких загарбників. У місті було створено два гетто, де тримали усіх мешканців Володимира та навколишніх сіл, які за національністю були євреями.

Більшість з них знайшли свою смерть у трьох братських могилах біля П’ятидень. Лише трьом сотням вдалось дивом врятуватись, нерідко з допомогою українців та поляків, які згодом отримали звання Праведників народів світу.

Під час пам’ятного заходу його учасники спільно помолились за упокій душ жертв тоталітарного режиму, після чого поклали до меморіалу квіти та запалили шість лампадок, що символізують 6 мільйонів безневинних жертв Голокосту.

Опісля процесія рушила до трьох братських могил, що знаходяться неподалік меморіалу. Біля кожної з них також були запалені лампадки, а до надгробних плит за єврейською традицією лягли камінці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок