<

У Володимирі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:11 | 26.04.2023 / Володимир / , /
Перегляди
255
/ Коментарі відсутні

26-го квітня у день 37-их роковин Чорнобильської трагедії у Володимирі вшанували пам’ять тих, хто загинув під час ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства, та вкотре подякували живим свідкам тих подій.

У заході взяли участь представники міської та районної влади, члени місцевого осередку “Спілка Чорнобиль”, рідні та близькі ліквідаторів, а також небайдужі мешканці, повідомляють на сайті міста.

Розпочались заходи з поминальної панахиди за усіма полеглими у бою з “мирним атомом” мешканцями нашого району, яку відслужив у храмі святого Юрія Переможця отець Євген Шевчук.

Опісля процесія рушила до пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи, де під звуки дзвону Чорнобиля представники міської та районної влади, громадські активісти та небайдужі володимирчани поклали квіти.

Ведучий заходу Роман Віслобоков нагадав присутнім страшні цифри – внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало щонайменше 3,5 мільйона українців, з яких близько третини – діти. Загальна ж кількість ліквідаторів аварії за всі роки сягає 600 тисяч людей.

Від імені міської влади та усієї громади подякував присутнім ліквідаторам за їхній подвиг секретар Володимирської міської ради Іван Юхимюк. З вітальним словом до членів “Спілка Чорнобиль” звернулась очільниця цієї організації Світлана Богайчук, яка наголосила на тому, що важливо пам’ятати події майже сорокарічної давнини та усіх, чиї життя забрала ЧАЕС, адже “Чорнобильські дзвони дзвонитимуть доти, доки ми живі”. Окремим членам спілки пані Світлана вручила пам’ятні відзнаки.

Завершився захід декламацією вірша, який презентували артистки народного аматорського театру імені Богдана Берези “Відродження” Олена Шарко, Валентина Борусевич та Оксана Панасюк-Трикуш.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя