<

У Володимирі-Волинському з початку 2020-го року запрацює відділення нефрології та гемодіалізу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:23 | 29.11.2019 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

З початку 2020-го року у Володимирі-Волинському запрацює відділення нефрології та гемодіалізу. Люди, які тричі на тиждень долають відстань до сусідніх населених пунктів, щоб пройти процедуру гемодіалізу, будуть отримувати її на місці.

Про це інформує Волинь Post.

У Володимирі-Волинському є 12 хворих, які їздять на гемодіаліз у Нововолинськ. Вони мають хронічну хворобу нирок п’ятої стадії та низку супутніх захворювань. Долати будь-яку відстань для таких хворих – дуже важко.

“На жаль, кількість хворих на таку тяжку недугу, як ниркова недостатність, зростає. Проблемним є і те, що хворі звертаються на пізніх стадіях захворювань, коли процес втрати функції нирок стає незворотнім. Завдяки ранньому виявленню і адекватному лікуванню можна продовжити життя таким хворим і частково повернути працездатність. Гемодіаліз – це високотехнологічна спеціалізована медична допомога, яка дозволить хворим витримати час від моменту захворювання до трансплантації, яку вцілому в Україні потрібно також розвивати”, – розповідає начальник відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Тетяна Ващук.

Загалом в Україні потребують очищення крові понад 6,5 тисяч пацієнтів, а кожні 12–15 жителів України мають хронічну хворобу нирок. А це вагома кількість пацієнтів, які потребують адекватної діагностики та своєчасного лікування.

Відтак, вже з початку 2020-го року жителі Володимир-Волинського із нирковою недостатністю зможуть проходити лікування методом гемодіалізу в КП “Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання”.

Для відділення закупили сучасну високотехнологічну медичну техніку, а на його капітальний ремонт з міського бюджету упродовж 2019-го року спрямували приблизно 800 тисяч гривень. Тут надаватимуть допомогу хворим, які потребують хронічного та гострого діалізу.

Варто зазначити, що володимир-волинське новоутворене відділення забезпечене кваліфікованим персоналом: лікарем-нефрологом, середнім і молодшим медичним персоналом для роботи з такими пацієнтами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер