<

У Володимирі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Валерія Матвійчука

10:49 | 2.10.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
606
/ Коментарі відсутні

30-го вересня на фасаді ліцею № 1 у Володимирі з’явилась ще одна пам’ятна дошка, уже четверта. На ній – світлина випускника школи 1979-го року підполковника Валерія Матвійчука, який загинув, захищаючи Україну.

Про це повідомляють на сайті міста.

Зініціювали встановлення дошки однокласники Героя Володимир Кравчук та Сергій Дік. На відкриття із Самбора прибула дружина загиблого, його армійські колеги, прийшли однокласники з Володимира. Отець Тарас Стефура із Василівської церкви провів обряд освячення.

Підполковник Валерій Матвійчук після закінчення військового училища 27 років життя присвятив службі, яку розпочав лейтенантом в окремому полку армійської авіації на Самбірщині. Неодноразово брав участь у миротворчих місіях.

Будучи звільненим у запас, з початком збройної агресії російської федерації у 2014 році повернувся до лав ЗСУ і захищав східні кордони держави у складі 10-ї гірсько-штурмової бригади. Відразу після повномасштабного вторгнення займався формуванням батальйону територіальної оборони у Самборі. Перебуваючи на Сході на посаді командира 202-го батальйону ТрО, під час виконання бойового завдання 22-го вересня 2022 року отримав поранення, несумісне з життям.

Посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня 17-го листопада 2022 року.

Похований на міському кладовищі міста Самбора поруч із могилами доньки і маленького онука.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота