<

У Володимирі відбулася презентація збірки поезій Богдана Яновича

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:37 | 20.08.2021 / Володимир / /
Перегляди
412
/ 1 коментар

18-го серпня у Володимирі в культурно-мистецькому центрі відбулася презентація збірки поезії наукового співробітника Володимир-Волинського історичного музею ім. О. Дверницького, місцевого поета Богдана Яновича.

Збірка поезії “Вірю в Україну” – це другий поетичний доробок автора, – йдеться на фейсбук-сторінці історичного музею Володимира.

Вона була надрукована у видавництві “Каменяр” за підтримки Ористлави Сидорчук, доктора економічних наук, депутата Волинської обласної ради.

Захід розпочався з вітального слова заступника міського голови Володимира Андрія Гудима та головного спеціаліста відділу культури Володимир-Волинської міської ради Любові Нестерук. Також щирими словами привітала Богдана Яновича Ористлава Сидорчук, яка завітала зі Львова на свою маленьку батьківщину.

Приємною несподіванкою для автора збірки став, організований родиною та колективом музею, показ на великому екрані світлин з його дитинства, юності, сімейного життя, а також праці в музеї.

Далі лунали вітання від друзів та колег, поціновувачів творчості поета.

Олена Жуйвода, депутат Володимир-Волинської міської ради, вчителька початкових класів поділилася, що вже багато років вчить напам’ять разом зі своїми учнями вірші Богдана та використовує їх під час проведення шкільних заходів.

Деякі вірші Богдана Яновича покладені на музику. Тож привітати його з такою важливою подією прийшли й співавтори пісень – Людмила Бражнікова та Наталія Огороднічук, які виконали спільні музичні твори “Моя скрипка” та “Пам’яті Миколи Рокицького”, що був створений спеціально для документального фільму історичного музею про художника М. Рокицького.

Майже дві години тривало спілкування з автором та читання його поезії, під час якого Богдан Янович подарував свої збірки бібліотекам міста. Зустріч пройшла у теплій та товариській атмосфері.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа