<

У Володимирі суд оштрафував на 17 тис. грн чоловіка, який незаконно посіяв гречку біля річки

21:19 | 22.12.2023 / Володимир / /
Перегляди
5219
/ 1 коментар

Суд у Володимирі призначив 17 тис. грн штрафу чоловікові, який незаконно засіяв гречкою невелику ділянку біля річки. Йдеться про прибережну захисну смугу, де заборонено проводити сільськогосподарські роботи. Суд визнав його винним у самовільному зайнятті земель.

Про це пише ZAXID.NET.

Як йдеться у вироку суду, навесні 2023 року обвинувачений розорав трактором та засіяв гречкою ділянку в межах охоронної зони прибережної захисної смуги річки Золотуха (за межами села Ставки Володимирського району). Йдеться про ділянку в 0,1 га.

Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 197-1 ККУ (самовільне зайняття земельної ділянки). В процесі розслідування обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. При призначенні покарання суд врахував, що раніше чоловік не мав судимостей, має позитивні характеристики, а також розкаявся у вчиненому.

Суддя Тетяна Пустовойт визнала його винним та призначила 17 тис. грн штрафу. Це значно м’ягше покарання, аніж передбачає стаття. Окрім цього, він повинен сплатити 3,6 тис. грн за проведення топографо-геодезичних робіт.




один коментар
  1. ото таке ставлення до аграріїв з боку держави! Та біс би за вас воював, негідники! :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця