<

У Володимирі привітали з днем народження батька та сина загиблих та померлих захисників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:12 | 21.03.2023 / Володимир / , /
Перегляди
532
/ Коментарі відсутні

20-го березня день народження відзначили члени родин двох захисників з Володимира – батько Дмитра Будневського та син Миколи Калія.

Про це повідомляють на сайті міста.

Міський голова Ігор Пальонка висловив слова вдячності 66-річному Олександру Будневському за подвиг його сина під час свого особистого прийому у Центрі надання адміністративних послуг та побажав пану Олександру міцного здоров’я, життєвих сил, наснаги та якомога швидшої перемоги, за яку героїчно боровся Дмитро. 

Полеглому в бою за територіальну цілісність та незалежність України молодшому лейтенанту Дмитру Будневському було всього 38 років.  З приходом ворога на Харківщину, звідки був родом захисник, він змушений був вивезти родину на західну Україну, а сам добровольцем пішов на фронт. Загинув воїн на своїй батьківщині, залишивши двох неповнолітніх дітей: 11-річного сина та п’ятирічну доньку.

Поховали військовослужбовця на Федорівському кладовищі у Володимирі.

Цього ж дня виповнилось 6 років Данилу Калію. Імениннику вручили пакунок із подарунками та грошову допомогу, побажавши йому щасливого безтурботного дитинства під мирним небом України. 

Як розповіла мама Данилка пані Анастасія, хлопчик цього року збирається йти до школи і вже активно готується до цієї відповідальної події. Наразі найбільше син захисника захоплюється складанням конструкторів та облаштуванням власних “баз”. 

Батько Дмитрика – старший солдат Микола Калій помер від онкозахворювання у грудні 2021 року у 34-річному віці. Служив у військовій частині у селі Овадне протягом 8 років, пройшов ротацію у зоні проведення АТО/ООС, де отримав поранення.

Після повернення додому у чоловіка виявили важке захворювання, з яким боровся упродовж трьох років. Анастасія розповідає, що чоловік передбачав початок повномасштабної війни, а напередодні 24 лютого приснився їй і попросив їхати з сином у село. Зараз родина померлого захисника постійно відчуває його заступництво з небес. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя