<

У Володимирі привітали маму загиблого Героя Віктора Хмелецького

20:17 | 12.06.2023 / Володимир / /
Перегляди
599
/ Коментарі відсутні

12-го червня у Володимирі з 81-річчям привітали Феодосію Хмелецьку, маму загиблого Героя Віктора Хмелецького.

Про це повідомили на сайті міста.

Вручаючи подарунок, керуюча справами міськвиконкому Ірина Лошенюк від імені усієї громади побажала жінці, щоб Бог їй давав здоров’я та довгих років життя, сил триматися, щоб радували внуки і перемоги усім.

«Мені і далі тяжко, – поділилась Феодосія Миколаївна. – Вітя теж мав день народження поруч з моїм – він 7 червня народився…»

Її син, майор Віктор Хмелецький, був начальником відділення зв’язку штабу 51-ої ОМБр. У 2004-2005 роках брав участь у миротворчій місії ООН в Косово. З квітня 2014 року – в антитерористичній операції на сході України.

28 липня 2014 року офіцер загинув у ході боїв за висоту Савур-Могила, під час мінометного обстрілу росіянами колони техніки українських військових поблизу села Саурівка Шахтарського району Донецької області.

На фасадах ліцею № 3 та центру професійної освіти, де свого часу навчався Віктор Хмелецький, розміщено меморіальні дошки на його честь.

Військовий нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (21.10.2014; посмертно) та відзнакою Володимир-Волинської міської ради «За заслуги перед містом Володимир-Волинський» (29.10.2014; посмертно).

У квітні 2015 року Віктору Хмелецькому присвоєно звання Почесного громадянина міста Володимира-Волинського (посмертно), у вересні 2020-го – Почесного громадянина Волині (посмертно).

Поховано воїна на Федорівському кладовищі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа