<

У Володимирі привітали батька загиблого Героя Віктора Хмелецького

15:17 | 16.06.2023 / Володимир / /
Перегляди
562
/ Коментарі відсутні

16-го червня відзначає 82-річчя Іван Хмелецький, батько загиблого Героя Віктора Хмелецького.

Про це повідомляють на сайті міста.

Колись у їхній родині це був місяць суцільних свят, адже і сам Віктор, і мама Феодосія Миколаївна, і тато воїна народились у червні з інтервалом у кілька днів. Та з часу загибелі сина кожен день народження тепер приправлений сумом.

Поздоровити Івана Миколайовича з його особистим днем від імені міського голови, виконавчого комітету та усієї нашої громади прибув секретар міської ради Іван Юхимюк. Вручаючи квіти і подарунок, побажав імениннику міцного здоров’я, жити довго, підтримувати наших воїнів.

Майор Віктор Хмелецький був начальником відділення зв’язку штабу 51-ої ОМБр. У 2004-2005 роках брав участь у миротворчій місії ООН в Косово. З квітня 2014 року – в антитерористичній операції на сході України.

28-го липня 2014 року офіцер загинув у ході боїв за висоту Савур-Могила, під час мінометного обстрілу росіянами колони техніки українських військових поблизу села Саурівка Шахтарського району Донецької області.

На фасадах ліцею № 3 та центру професійної освіти, де свого часу навчався Віктор Хмелецький, розміщено меморіальні дошки на його честь.

Військовий нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (21.10.2014; посмертно) та відзнакою Володимир-Волинської міської ради «За заслуги перед містом Володимир-Волинський» (29.10.2014; посмертно).

У квітні 2015 року Віктору Хмелецькому присвоєно звання Почесного громадянина міста Володимира-Волинського (посмертно), у вересні 2020-го – Почесного громадянина Волині (посмертно).

Поховали воїна на Федорівському кладовищі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа