<

У Володимирі пішов з життя голова міськрайонної організації ветеранів Володимир Сєдой

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:13 | 19.10.2021 / Володимир / /
Перегляди
873
/ коментарі 2

19-го жовтня на 95-му році життя помер голова Володимирської міськрайонної організації ветеранів України, ветеран війни, активний громадський діяч Володимир Сєдой.

Протягом багатьох років Володимир Іванович тримав на своїх плечах ношу, яка була спрямована на соціальний захист ветеранів різних категорій та виховання молодого покоління, котрому передав свій життєвий досвід, повідомляють на сайті міста.

Як зазначають, його знання, принциповість та щирі людські якості були у пошані серед багатьох жителів міста та району. 

Народився  Володимир Сєдой 2-го травня 1927-го року в станиці Новодмитрівська Сєвєрного району Краснодарського краю, в багатодітній родині. Коли розпочалась війна , йому  було всього 15 років.

Незважаючи на свій юний вік, був зв’язковим у партизанському загоні – допомагав своїй бабусі передавати інформацію про ворога партизанському загону імені братів Ігнатьєвих у горах Кавказу.

В 17 років був призваний в армію і проходив службу в 73 -му артилерійському полку, разом із яким розчищав ліси на Львівщині та в Карпатах від залишків німецьких військ, які, відступаючи, відстали від основних сил.

9-те травня 1945-го року Володимир Іванович зустрів на площі Героїв у місті Володимир-Волинський. Після закінчення війни продовжував служити у Збройних силах. У 1974-му році у званні полковника був звільнений у запас.

Ветеран Великої вітчизняної війни нагороджений орденами “За мужність” 2 і 3 ступенів, медалями “За бойові заслуги”, “За перемогу над Німеччиною”.

В мирний час герой поповнив свій список нагород 24 ювілейними медалями, зокрема нагороджений відзнакою Володимир-Волинської міської ради “За заслуги перед містом Володимир-Волинський”.

“Міський голова Ігор Пальонка та виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради висловлюють скорботу та щирі співчуття з приводу смерті Володимира Івановича. Глибоко сумуємо та поділяємо біль від цієї тяжкої втрати”, – йдеться в повідомленні.




коментарів: 2
  1. Царство небесне спочилому Володимиру Івановичу.Знала його як хорошу,чуйну людину.Висловлюю співчуття дочці Наталії та родині.

  2. Буг, “пішов з життя”, ця фраза хіба не використовується коли мова про самогубство?
    Пан Анатоль, ану проясніть ситуацію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер