<

У Володимирі перевіряли готовність спортивного ліцею до присвоєння статусу спеціалізованого закладу

08:15 | 5.04.2024 / Володимир / /
Перегляди
252
/ Коментарі відсутні

Днями до Володимирського спортивного ліцею прибули представники з області, щоб визначення готовності освітньої установи до отримання офіційного статусу спеціалізованого закладу зі специфічними умовами навчання.

Участь в обговоренні взяли голова Волинської облради Григорій Недопад, перший заступник Володимирського міського голови, депутат облради Ярослав Матвійчук, депутат обласної ради Юрій Сиротюк, начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова, очільниця управління освіти і науки ОВА Наталія Матвіюк та директор департаменту культури, молоді та спорту ОВА Олександр Хвіщук, – повідомляє облрада.

Не пізніше 1-го червня засновник ліцею – обласна рада повинна ініціювати перед Міністерством молоді та спорту України надання Володимирському спортивному ліцею статусу закладу спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання, однак установа має відповідати ряду критеріїв провадження освітньої та навчально-тренувальної діяльності.

Що уже для цього зроблено і що ще належить вирішити, розповіла виконувачка обовʼязків директора ліцею Ольга Рудчик. Вона зазначила, що в закладі організовано роботу із 8 видів спорту: футбол, волейбол, дзюдо, вільна боротьба, настільний теніс, бокс, біатлон та легка атлетика. Крім того, планують розвивати лижні перегони. Серед проблемних питань — брак тренерів і повноцінної тренувальної бази для окремих видів спорту.

Голова обласної ради Григорій Недопад запропонував шукати кадровий потенціал у волинських вишах, які мають профільні факультети, а також вести перемовини із головами спортивних федерацій області, які добре знають свій тренерський контингент і можуть допомогти з потрібними фахівцями.

Ще однією проблемою є відсутність у ліцеї умов для постійного проживання наставників.

«На території нашого закладу є капітальні приміщення, де є водопостачання, опалення і можливість облаштувати щонайменше 7 помешкань для тренерів. Нам лише потрібна згода на виготовлення ПКД та кошти на реконструкцію цих приміщень», – зауважила Ольга Рудчик.

За її словами, є велика необхідність у завершенні внутрішніх робіт у критому ангарі, для проведення спортивних турнірів і тренувань в осінньо-зимовий період. Також реконструкції потребує стадіон з синтетичним покриттям.

Оглянувши ці спортивні споруди голова облради пообіцяв сприяння у співпраці із керівництвом обласної військової адміністрації у вирішенні питання. Також керівництву ліцею рекомендували більш активно використовувати можливості міжнародних проєктів і програм з метою залучення донорських коштів на оновлення спортивної інфраструктури.

Обговорили також відповідність ліцею іншим критеріям: належне фінансування навчально-тренувальної та спортивної діяльності, харчування і розміщення учнів, а також наявність власної медичної частини для медичного супроводження освітнього, виховного і навчально-тренувального процесу. У підсумку вирішили готувати відповідне клопотання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер