<

У Володимирі на дев’яту річницю трагедії під Волновахою вшанували полеглих Героїв біля оновленої дошки

16:44 | 22.05.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
439
/ Коментарі відсутні

22-го травня у день 9-ї річниці трагедії під Волновахою, коли вшановуємо пам’ять полеглих у бою за Україну земляків, на площі Героїв у Володимирі освятили оновлену дошку зі світлинами воїнів.

Про це повідомив мер міста Ігор Пальонка у телеграмі.

“Дошка пам’яті – це лише дещиця того, що ми можемо зробити, аби вшанувати земляків, котрі віддали свої життя на війні. Після перемоги ми обов’язково спорудимо гідний пам’ятник, концепцію якого обрали ще наприкінці 2021 року”, – йдеться у дописі.

Майже сотня пар очей воїнів-захисників дивляться з портретів на оновленій дошці пам’яті, що у центрі Володимира. Вони мовчки спостерігають за людьми, які проходять повз і за розміреним ритмом міста, яке продовжує спокійно жити лише завдяки їхньому подвигу.

Життя бійців, які забрала російсько-українська війна, починаючи з 2014 року, – це та велика і гірка ціна, яку платимо за нашу свободу, незалежність та право жити й ростити дітей на своїй, Богом даній землі.

“Та доки боротьба триває, вирішили разом із родинами загиблих та померлих захисників, що пам’ятник та меморіал відкладемо до мирних часів, а поки що доцільно оновити дошку на площі Героїв, доповнивши її портретами бійців з нашої громади, яких не стало з часу початку повномасштабного вторгнення”, -йдеться у повіждомленні.

Близько двох місяців тривала робота з підготовки портретів, макети та вигляд яких був узгоджений з рідними кожного полеглого бійця. Враховуючи думку членів родин, на дошці пам’яті розміщені портрети як загиблих, так і тих, чия смерть пов’язана із захистом незалежності, адже усіх їх ми ховали як Героїв з усіма військовими почестями.

Окрім портретів мешканців Володимирської громади, на дошці залишаться світлини й бійців з району, котрі загинули з початку війни.

Щодо питання розміщення портретів полеглих захисників Володимирського району міський голова провів нещодавно зустріч з керівництвом райради та головами громад. Прийняли рішення, що члени родин повинні спершу звернутись із заявою до очільника своєї територіальної громади, після чого портрет буде розміщено на дошці пам’яті у Володимирі. Тож охочі родини можуть звертатись щодо цього питання.

“Сподіваюся, що дошка пам’яті у Володимирі більше не поповнюватиметься портретами нових загиблих, що усі, хто нині воює, повернуться живими до своїх родин. А тим бійцям, які стали воїнами Небесного легіону, вічна шана та пам’ять!” – зазначив Ігор Пальонка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота