<

У Володимир-Волинській єпархії розповіли, чи покарали священника, який їздив п’яним у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 27.04.2022 / Володимир / /
Перегляди
7823
/ Коментарі відсутні

Єпископ Володимир-Волинської єпархії ПЦУ розповів, чи покарали настоятеля монастиря Дванадцяти апостолів, який у квітні під час комендантської години їхав п’яним у Луцьку.

Про покарання для ігумена Трофима запитали у владики Володимир-Волинської єпархії ПЦУ Матфея під час інтерв’ю журналісти Першого.

“Покарали. Як саме – це внутрішнє питання. Але, звичайно, що без наслідків такий вчинок не міг минутися.

Якщо хтось думає, що я буду шашкою махати, кричати чи в морду бити, то, вибачте, такого не буде. Кожна людина може оступитися, впасти. Це не означає, що ми її маємо ногами добивати”, – повідомив владика.

Церковне покарання є, додав єпископ. Також нехай відповідає і по закону, якщо винен. Єпархія в жодному разі його не виправдовує. Хай буде покараний, бо зробив зле.

“Ми вважаємо, що до всіх треба однаково ставитися. Винен – карайте”, – зазначив владика Матфей.

Нагадаємо, 11-го квітня близько 23:30, під час комендантської години, у Луцьку поліцейські зупинили автомобіль БМВ 520, яким керував настоятель храму у Володимирі. Священник за словами патрульних був у стані алкогольного сп’яніння.

Пізніше стало відомо, що священник у відео – Тарас Ханас (ігумен Трофим) – настоятель монастиря 12 апостолів у Володимирі.

На нього склали протокол за 130 статтею КУпАП, а саме за керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Травня, Неділя
18 Травня, Субота