<

У Володимирі-Волинському нараховуватимуть пеню за невчасну оплату послуг з теплопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:53 | 26.04.2019 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарі 3

З 1 травня в Україні вступає в дію новий закон “Про житлово-комунальні послуги”, згідно з яким затримка у сплаті за комунальні послуги призведе до нарахування пені споживачам.

Відповідно до цього новий закон зобов’яже кожного громадянина, який має борги, сплатити додатково ще й пеню, – повідомляє прес-служба Володимир-Волинського теплокомуненерго.

Споживачі-боржники можуть збільшити свою заборгованість.

Відповідно до цього закону, ПТМ «Володимир Волинськтеплокомуненерго» буде проводити нарахування штрафних санкцій у вигляді пені на заборгованість, яка утворилася внаслідок несвоєчасної оплати за опалення та постачання гарячої води.

Чим більша заборгованість, тим більше штрафних санкцій буде нараховуватися і виставлятися в особистому рахунку споживача. Краще оплатити послуги вчасно і не витрачати зайвих коштів із сімейного бюджету.

Через заборгованість субсидію не призначатимуть

Монетизація субсидій викликала суспільний резонанс в суспільстві. Тепер оплата комуналки переросла у довгі черги у відділеннях «Ощадбанку».

Із травня 2019 року субсидія не буде призначатися тим особам, які мають заборгованість за житлово-комульнальні послуги, загальна сума якої перевищує 340 грн. При зверненні громадян для оформлення субсидій на наступний рік, органи соціального захисту населення будуть отримувати певні дані від постачальників комунальних послуг про наявність простроченої заборгованості.

Згідно з цим, своєчасна оплата комунальних послуг до 20 числа наступного місяця включно стане гарантією отримання субсидії та відсутності нарахування пені.

Готівкою отримати субсидію зможуть лише ті, хто вчасно оплатив комуналку

Боржники-субсидіанти не зможуть зняти кошти, передбачені на субсидію, із 1 травня 2019 року. Лише умова вчасної оплати комунальних послуг дозволить отримати готівкові кошти, нараховані за монетизовану субсидію.

У Мінсоцполітики також повідомлялося про те, що «Заборгованість за житлово-комунальні послуги станом на травень 2019 року призведе до відмови у призначенні субсидій. Головне, щоб заборгованості не було станом на травень 2019 – тоді, коли відбувається перепризначення субсидій на новий рік», – повідомило видання РБК-Україна із посиланням на Міністерство соціальної політики України.

ПТМ «Володимир-Волинськотеплокомуненерго» наголошує на необхідності своєчасної оплати за спожиті послуги теплопостачання та подачі гарячої води! Це гарантуватиме субсидіантам вчасне відшкодування субсидій, захистить від нарахування пені!

Споживачі, які не отримують субсидії, можуть звернутися із заявою про надання розстрочки

Споживачі, які з певних причин не одержують субсидію, на початку опалювального періоду зможуть оформити розстрочку на оплату за теплопостачання на весь наступний опалювальний сезон.

У разі звернення споживача із заявою про надання розстрочки такий виконавець, починаючи з місяця подання зазначеної заяви, щомісяця протягом опалювального періоду виставляє до оплати 50 відсотків нарахованої плати за послуги централізованого опалення.

Сума неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків нарахованої плати за послуги з централізованого опалення виставляється до оплати споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по вересень включно.




коментарів: 3
  1. інформація частково невірна-теплокомуненерго нарахуванням плати за послуги не займається – це робить за них ІРЦ – та ще за значну плату – і ця плата яка практично є зайва ,йде на збільшення тарифів . Відділ збуту на підприємстві по оплаті це звичайні статисти , хоча б мала самі нараховувати оплату як це було колись , а так підприємство несе лише непотрібні витрати , які лягають додатково на плечі споживачів тепла , бо відділ збуту там досить таки чисельний , порівняно з Ковелем чи Новолинськом-здається там чи пять чи шість працівників …

  2. Ну да,надо же кормить тетей и дядей ,чтоб подобное были.А они подумали ,с чего люди могут заплатить колоссальные суммы.?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця