<

У селі Черчичі все ж таки не переходили до ПЦУ: інформація від УПЦ МП про другі збори релігійної громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:51 | 13.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
10
/ коментарі 4

10-го лютого у Свято-Миколаївському храмі села Черчичі Володимир-Волинського району відбулися збори релігійної громади за участі протоієрея Юрія Хавури.

Про це повідомляють на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що 6-го лютого Черчичах, відбулися парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за перехід до ПЦУ. Отець Юрій Хавура присутній на них не був.

Про результат перших зборів і бажання прихожан перейти до ПЦУ вже знають у Володимир-Волинській єпархії Православної церкви України.

Як пишуть на сайті єпархії, «вибори 6-го лютого не в церкві, а біля неї, були зініційовані, чи вірніше  сфабриковані, збори, нашвидкоруч названі у пресі «парафіяльними».  

“Адепти нового релігійного утворення поспішали не випадково. Справжні  парафіяльні збори були призначені на 10-е лютого. Вони і відбулися, як  належить – у Свято-Миколаївському храмі, з участю настоятеля протоієрея  Юрія Хавури,  постійних прихожан, які відкритим голосування абсолютною більшістю голосів (утрималися лише двоє) засвідчили свою вірність Українській Православній Церкві під предстоятельством Блаженнійшого Митрополита Онуфрія. Збори відбулися у цілковитій відповідності до Закону України №4128д, де чітко визначено, що рішення про перехід в іншу юрисдикцію приймається двома третинами голосів релігійної громади, тобто винятково прихожанами храму”, – зазначють в єпархії.

Отож, є два протоколи зборів релігійної громади села Черчичі 6-го та 10-го лютого. І результати їх абсолютно різняться.

Інтернет-видання «БУГ» слідкуватиме за подальшими подіями.

Нагадаємо, що раніше «БУГ» відвідав Свято-Миколаївський храм у селі Черчичі та спілкувався з протоієреєм Юрієм Хавурою. Отець Юрій раніше служив одночасно ще й у Свято-Покровському храмі в селі Бобичі. Але громада 26-го січня, проголосувала за перехід до ПЦУ. Священик Юрій Хавура не підтримав її рішення і покинув там парафію.




коментарів: 4
  1. та заколупали ви вже з тими сраними попами та УПЦМПЦУ.., що більше новин нема на світі?!)

  2. Істинна церква буде стояти до кінця світу, а таких як пцу сцу буде ще не одна,під кожну владу, під нових скакунів,тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок