<

У Локачинській громаді на місці чагарнику посадили гектари фундука

01:15 | 18.08.2023 / Володимир / /
Перегляди
395
/ Коментарі відсутні

На колишньому чагарнику у селі Крухиничі Локачинської громади Володимирського району два роки тому місцевий фермер Валентин Краєвський висадив гектари саджанці фундука.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу, – пише ВСН.

«Це ділянка була як берег, горбиста, він вирівнював все, вивозив, розчищав рови, які були зарослі, також у занедбаному стані, і посадив цей фундук», – каже староста Крухиничівського старостинського округу Богдан Бернадський.

За словами старости села, нині перспектива за новітніми видами агровиробництва. Це місце в селі вже набуло популярності і місцеві фермери готові переймати досвід вирощування горіхів у промислових масштабах.

«Коталонський, барселонський, рубін… Другий рік як це поле, вже введене в експлуатацію. Масово піде урожай на п’ятий, шостий, сьомий рік, коли набереться коренева система, а тут благо що і близько берега», – розповів Богдан Бернадський.

На думку експертів, аграрії можуть зіткнутися з проблемою перевиробництва плодових і ягідних культур в найближчі роки. Але для фермерів, які мають намір вирощувати фундук, внутрішні і зовнішні ринки будуть відкриті на кілька десятиліть вперед. Кліматичні умови і якість волинських земель дозволяють вирощувати сади фундука практично на всій території краю.

«Сам фундук йде на виробництво, звичайно, і шоколадної плитки, і ефірних олій, масел, ну і за кордон. За кордон багато виробників, які потребують таке, і є попит на це», – додав староста Крухиничівського старостинського округу.

Тож не виключаємо, що згодом у всесвітньо відомих цукерках будуть горіхи з волинських Крухинич.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя