<

«Це не політика» – священик УПЦ з Володимир-Волинського району запрошує у паломництво по святих місцях Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:21 | 28.10.2019 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарів 10

Мешканців Володимира-Волинського і району, а також інших запрошують у паломництво по святих місцях Росії. Оголошення з відповідним змістом поширили у фейсбуці.

Священик ПЦУ з Нововолинська Віктор Мартиненко 28-го жовтня поширив оголошення, прокоментувавши його:

“Уявіть, – 1943 рік. Москва. Оголошення на храмі: “По благословению Святейшего Патриарха Московского и всея Руси Сергия организовуется паломническая поездка по святыням Германии”. Уявили? Ось і я не можу!”

У коментараях до посту розгорілися дискусії.

Ще 18-го жовтня це оголошення опублікував на своїй сторінці у фейсбук священик УПЦ, настоятель храму у селі Сусваль Володимир-Волинського району Богдан Гнатюк. В оголошенні значиться його номер телефону, відповідно журналісти інтернет-видання «БУГ» зателефонували до Богдана Гнатюка, щоб дізнатися подробиці.

Спершу запитали чи дійсно планується така поїздка і куди саме.

“Люди хочуть щоб це було анонімно, бо інші люди так цікаво поширюють. Люди їдуть по святих місцях як православні, але вони українці, до мощей. Вони не їдуть, щоб підтримати того чи іншого кандидата країни, чи того чи іншого президента. Вони їдуть по святих місяцях тої чи іншої країни”, – сказав Богдан Гнатюк.

Але ви згодні з твердженням, що Росія сьогодні веде неоголошену війну з Україною?

“Я цього не визнаю, не говорив і не буду говорити, бо це політика. Я туди не лізу. В мене є церква”.

Тобто ви ігноруєте політичну ситуацію в державі?

“Ні, я нейтрально ставлюся. Я є громадянин своєї країни і я її люблю. А коли воно буде все офіційно, тоді я буду казати. Я не кажу не “так”, ні “ні”. Я нейтрально до того всього ставлюся.

А голосувати підете?

“Ну звісно”.

Як ідеться в оголошенні, поїздка розпочнеться 1-го листопада. Вона відбуватиметься з благословіння митрополита Володимир-Волинського і Ковельського УПЦ Володимира.

Зазначимо, що Богдан Гнатюк – настоятель храму у селі Сусваль Володимир-Волинського району, де більше півроку не вщухає церковний конфлікт.




коментарів: 10
  1. І що тут такого,бугу головне політику припихнути щоб конфлікт був погарячіше,і коментарі про попередніків повидаляти,…демократи

  2. І що тут такого,бугу головне політику припихнути щоб конфлікт був погарячіше,і коментарі про попередніків повидаляти,…демократи

  3. Якщо закриєш двері перед кацапом ,то він влізе в вікно .Це не політика ,а 13 тисяч загиблмих від рук Російськоі орди -це теж не політика а освячення зброі московськими попами ,теж не плолітика і що цікаво, знейдеться не одна украінська гнида ,яка поїде до ворога під приводом відвідання св’ятих місць .

    • Ви з церкви сатани?!Для вас святі місця вороги?Також для вас вороги священники УПЦ єдиної канонічної церкви України? Священники які несуть службу в зоні бойових дій підтримуючи українських воїнів(знаю про що кажу бо бачив на власні очі).Тому перш як щось писати подумайте головою а не п’ятою точкою.

  4. А на заробітки їздити щоб прокормити сім’ю,бо наші президенти довели країну,то хто тоді крайній????

  5. Це так на “журналістів” вплинув приїзд ОБСЄ на Волинь… Відпрацьовують гроші…Ну що сказати…Вас же туди не женуть, яке вам діло, хто куди їде. Собою займайтесь, а не взяли на себе функцію казати як кому жити…праведники знайшлися

  6. В школу його запросити ,на річницю небесної сотні , в школі політики немає . там є стривожені дитячі сердечка за долю наших військових , яких бє путінсько _кирилова сволота.

  7. що тут такого,бугу головне політику припихнути щоб конфлікт був погарячіше,і коментарі про попередніків повидаляти,…демократи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця