Три смачних страви з курятини «Епікур»: готуємо з володимирською блогеркою та мамою трьох діток Вікторією Зубко
БУГ побував в гостях у відомої блогерки, успішної підприємиці та мами трьох чудових діток з Володимира Вікторії Зубко. Разом приготували три корисні та смачні страви з курятини, які зможе зробити кожна господиня.
Для приготування використовували курятину «Епікур» від місцевої птахофабрики, яка вирощується без антибіотиків та гормонів росту. Тобто на кожному етапі йде натуральне вирощування птиці, і саме тому, вона смакує як домашня.
Готували страви, які стануть у пригоді кожній господині. Адже погодьтеся, чимало з вас часто ставили собі питання, що б такого приготувати легко і смачно? Тож Вікторія Зубко поділилася рецептами запечених гомілок, котлет з рубленої курятини та нагетсів, панірованих у кукурудзяних пластівцях, які готує у повсякденному житті. Рецепти та етапи приготування, дивіться у відео:
Запечені мариновані курячі гомілки
- гомілки — 5 шт.
- оливкова олія — 50 г
- прованські трави
- розмарин
- сіль
- перець
Гомілки промити, висушити, додати спеції, сіль, перець за смаком, залишити маринуватись в холодильнику на дві години (краще на ніч). Випікати у розігрітій духовці на 200 градусів за Цельсієм приблизно 60 хв.
Рублені котлети з курячого філе
- куряче філе — 1 шт.
- яйце — 2 шт.
- сир твердий — 150 г
- крохмаль – 1 ст. л.
- сіль
- перець
Філе промити, просушити, порізати на дрібні кубики, додати яйця, натертий на терці сир, крохмаль, сіль, перець за смаком. Залишити в холодильнику на пів год. Смажити на невеликій кількості олії з двох сторі по 10 хв з кожної.
Нагетси запаніровані у кукурудзяних пластівцях
- куряче філе — 1-2 шт.
- сир твердий — 100 г
- кукурудзяні пластівці — 100 г
- яйце — 1 шт
- паприка
- сіль
Куряче філе промити, висушити та порізати на шматки, орієнтовно 3*3 см. В посудині окремо змішати яйце, сіль, паприку, натертий на дрібній тертці сир. Кукурудзяні пластівці розтовкти до крихти. Обмочувати куряче філе, спочатку у суміші з яйця, сиру та спецій, потім – у паніруванні з вівсяних пластівців і викладати на деко, застелене пергаментом. Випікати у розігрітій духовці до 180 градусів за Цельсієм близько 20-30 хвилин до появи рум’яної хрусткої скоринки.
ох, курочки ви наші!