<

Тактична медицина та вогнева підготовка: у Володимирі пройшли навчання з національного спротиву

13:39 | 6.06.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
381
/ Коментарі відсутні

6-го червня в Культурно-мистецькому центрі Володимира пройшли навчання громадян за Програмою базової підготовки населення до національного спротиву.

Заняття проводили інструктори комунального підприємства “Володимир-Волинського центру підготовки ТРО” Володимирського району.

Тренування проходили за двома напрямками: тактична медицина, та вогнева підготовка.

На занятті з тактичної медицини присутні тренувалися надавати першу домедичну допомогу. Навчалися проводити зупинку масивних кровотеч, а саме за допомогою тампонування рани, накладання ізраїльського бандажа на кінцівки та шию. Згадували, як правильно використовувати турнікет.

З вогневої підготовки людей навчали, як правильно поводитись, прикладати зброю, положенню, як стояти зі зброєю, навичкам заряджати, перезаряджати і стріляти з автомата.

“Кожен українець в нинішніх умовах повинен знати, як діяти, якщо в руки попав автомат, що робити в надзвичайних ситуаціях, вміти захистити себе, в першу чергу, могти надати домедичну допомогу собі та своєму побратиму. Навички тактичної медицини часто можуть знадобитися у цивільному житті, це ж ті самі аварії, травматичні випадки. Ми можемо врятувати життя, володіючи елементарними знаннями. Маючи таких країн-сусідів, які нас оточують, я вважаю, що кожна людина повинна володіти цими навичками”, – зазначає один з керівників центру підготовки ТРО.

Тож всіх охочих запрошують на заняття, щоб освоїти основні навички з надання домедичної підготовки та поводження зі зброєю. Тренування проводять у кожній громаді Володимирського району двічі на місяць. За потреби інструктори виїжджають в інші громади Волинської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Червня, Середа