<

«Такого ще не було!»: як воїни 14 бригади з Palladin знищили гвинтокрил рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:21 | 2.04.2023 / Володимир / /
Перегляди
1180
/ 1 коментар

Артилеристи та аеророзвідники 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого знищили із САУ M109 Palladin (самохідна гаубиця) російський гелікоптер у момент зльоту.

За словами бійців, рідко трапляються випадки, коли артилеристам трапляється нагода влучити в літальний апарат, хоча бачать їх завжди. Про це бійці ЗСУ розповіли в інтерв’ю BIHUS Info, яке опублікували 1-го квітня.

Як розповіла аеророзвідниця Тетяна, зазвичай ворожу авіацію завжди видно українським захисникам, але випадків, щоб гелікоптери сіли там, де артилерія може знищити, раніше не було.

“Усе було як завжди: звичайний наш день, зранку поїхали на позиції, робили обльоти свого переднього краю. Уже збиралися потрохи “скручуватися”, бо вже потроху темніло, і почули звук “вертушок”. Вони довго кружляли. У нас перед цим було трохи інше завдання, ми коригували роботу танка. Мій напарник Вітя каже: Потрібно подивитися, що там літає. Почали оглядати далі. Ми чули звук, але не думали, що вона буде просто стояти на землі”, — каже аеророзвідниця Тетяна.

Напарник Тетяни Віктор згадує, що загалом було три гелікоптери: два з них приземлилися.

“Одна “вертушка” дуже швидко полетіла. Коли дві сиділи, третя постійно робила обльоти. Вони там раніше не сідали. Відразу передали по трансляції, що стоять “вертушки”. Віддали координати”, — розповів Віктор.

Владислав, артилерист 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого з позивним “Пепс”, згадує, що його команда, отримавши координати, швидко спрацювала.

“Було кілька коригувань, але все одно ми влучили у гелікоптер, який якраз почав злітати”, — згадує Владислав.

Артилерист зазначив, що збити гелікоптер вийшло завдяки злагодженій роботі з аеророзвідкою і тому, що САУ M109 американського виробництва працює дуже точно.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа