<

Суд скасував рішення Володимир-Волинського виконкому щодо кінотеатру «7я»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 21.01.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
41
/ Коментарі відсутні

Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправним один з пунктів рішення виконавчого комітету №292 «Про встановлення режиму роботи окремих закладів торгівлі та сфери послуг» за позовом торгово-розважального центру «7я».

Про це йдеться в ухвалі суду, яку оприлюднили 9-го січня 2020-го ркоу.

Зазначимо, що пунктом 2.2. рішення виконкому у вересні 2019-го було визнано таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 18-го квітня 2019-го року № 107 «Про встановлення  режиму  роботи окремих закладів торгівлі та сфери послуг». Тобто рішенням виконкому за вересень було скасовано режим роботи закладу.

“У зв’язку з доповідною запискою управління містобудування і архітектури виконавчого комітету міської ради щодо функціонування торгово-розважального центру «7я» по вул. 20 – го Липня, 79 у неприйнятому в експлуатацію приміщенні, та з метою попередження виникнення ситуації, яка нестиме небезпеку для відвідувачів”- йдеться в вересневому рішення міськвиконкому.

Даний пункт рішення міськвиконкому про скасування режиму роботи визнаний протиправним та був скасований ухвалою суду.

Також суд ухвалив стягнути за рахунок бюджетних асигнувань виконкому міськради на користь фізичної особи-підприємця судові витрати у розмірі 1921 гривень.

“Із наведеного вбачається, що до повноважень органів місцевого самоврядування належить встановлення режиму роботи суб`єктів господарювання, що належать до комунальної власності та встановлення режиму роботи суб`єктів господарювання незалежно від форм власності – за погодженням з власником.

Отож, законодавством не надано повноваження виконавчому комітету щодо встановлення режиму роботи підприємств, установ, організацій, які не належать до комунальної власності, без погодження такого режиму із власником, як і скасування такого”, – йдеться в судовій ухвалі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця