<

Стратегія розвитку Володимира-Волинського: обговорили подані містянами проектні ідеї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:55 | 29.01.2020 / Володимир / /
Перегляди
5
/ 1 коментар

29-го січня відбулося засідання комітету з оновлення Стратегії розвитку міста Володимир-Волинський на 2017-2027 роки. На засіданні розглянули пропозиції по плану дій на 2020-2022 роки, враховуючи подані ідеї Стратегії.

Стратегія розвитку міста потребує оновлення, адже була прийнята в грудні 2016-го року. Для її практичного впровадження створили трирічний (на 2017-2019-ті роки) «План реалізації Стратегії» – документ, що фактично представляє собою Каталог технічних завдань на проєкти місцевого розвитку, які потрібно виконати.

У 2019-му році дія цього Каталогу закінчилась. Тому, ще в червні 2019-го року оголосили про збір проєктних ідей до Стратегії на наступні три роки 2020-2022. На засіданні були присутні Лариса Кулікова та Ярослав Матвійчук, заступники міського голови, активісти, представники громадських організацій, керівники управлінь міськради, автори ідей, небайдужі містяни.

“Всі подані проектні ідеї оприлюднені на сайті міської ради за посиланням. Крім того, у фейсбуці створена група «Стратегія розвитку Володимира – Волинського», в якій викладалась інформація для обговорення”, – ще раз наголосила на початку засідання Лариса Кулікова.

Більшість проектних ідей детально обговорили, підняли дотичні питання, наголосили на важливості історичних наукових відкриттів на території міста, що сприятиме туристичному потенціалу, а також нових культурних просторів.

Окрім цього, обговорили врахування будівництва нових інженерних мереж до ділянок нової забудови у Володимирі-Волинському, та розширення мережі водопостачання та водовідведення для таких нових об’єктів як танковий полк та 44-х квартирний будинок для військових.

Була подана ідея створення у місті Фонду досліджень історично-культурних цінностей, який в пріоритеті допомагатиме матеріально українським науковцям, а потім – і закордонним. Це можливо, адже саме “Володимир-Волинський у будь-якому вигляді акумулюватиме цю нову, віднайдену дослідниками наукову інформацію”.

Стратегічними питаннями лишились реконструкція очисних споруд каналізації, на яку необхідно орієнтовно 180 мільйонів гривень. Ці кошти планують залучати із різних джерел, в тому числі, і грантових, адже експлуатація очисних споруд тривала 42 роки без суттєвих нововведень.

Наголосили на важливості реконструкції головної каналізаційної насосної станції, яку востаннє капітально ремонтували у 1985-му році. Вона потребує заміни насосного обладнання, запірної арматури, металевих конструкцій, трубопроводів, реконструкції грабельного відділення.

Окрім цього, стратегічно важлива не тільки для міста, а й на міжнародному рівні, реконструкція напірного колектора від ГНКС до очисних споруд. Колектор збудований 1967-го року, на 100% зношений, бо у 1985-му збудували 2-гу нитку, яка вже зношена на 75%.

“В разі аварії на ній можливе здійснення викиду забруднюючих речовин в річку Лугу, яка впадає в Західний Буг, що може призвести до непередбачуваних наслідків”, – йдеться в описі проектної ідеї.

Для покращення комфорту містян пріоритетним питанням визначили утеплення приміщень Володимир-Волинського ТМО та закладів дошкільної та шкільної освіти.

Також повідомили, що проект будівництва модульної твердопаливної котельні по вулиці Старицького, пройшов експертизу.

Декілька проектних ідей зі списку відправили на доопрацювання через неточності, проте, як зазначили заступники міського голови, їх можливо виправити за день.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота