<

Стало відомо, якими були середні зарплати у Володимирі та Нововолинську у 2019-му році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:38 | 19.03.2020 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ коментарі 2

Згідно з даними Головного управління статистики у Волинській області за ІV квартал 2019 року у Володимирі-Волинському середня заробітна плата становила 9485 гривень, а мешканці Нововолинська в середньому за місяць отримували на тисячу гривень більше – 10 403 гривень. Проте, зазначають у Володимирі, дана статистика включає лише 8 % підприємств, зареєстрованих у місті. Натомість реальні зарплати можна прослідкувати завдяки податку на доходи фізичних осіб, а він був більшим у Володимирі-Волинському.

Інформація про те, скільки заробляли мешканці міст і районів у Волинській області упродовж 2019 року оприлюднена на сайті управління, – передають на сайті Володимира-Волинського.

На сайті Володимира зауважують, що до статистичної звітності включено лише 45 підприємств, установ та організацій міста, які становлять приблизно 8% від усіх зареєстрованих, тому статистика не показує стовідсотково достовірної інформації. Також до статистичної звітності не влючена військова частина, яка розміщена у Володимирі-Волинському.

“Водночас реальну ситуацію із заробітними платами у Володимирі-Волинському можна побачити, проаналізувавши суми сплаченого із заробітної плати податку на доходи фізичних осіб, адже відомо, що податок залежить від розміру зарплат”.

Отож, згідно з останніми даних Міністерства фінансів при розрахунку базової або реверсної дотації адміністративно-територіальних одиниць України ПДФО на 1 жителя Володимира-Волинського становив 2904,50 грн, Нововолинська –1670,80 грн, Ковеля –2274,93 грн, Луцька- 3651,49 грн, в середньому в області – 2075,98, а в Україні- 2595,44.

Зазначають, що чисельність штатних працівників у Володимирі-Волинському в 2019 році в порівнянні з відповідним періодом  2018-го року збільшилась на 208 працівників і становить 4887 осіб.

З метою розв’язання проблеми легалізації заробітної плати та зайнятості населення у місті здійснюється контроль за легалізацією трудових відносин з найманими працівниками та “тіньовою” заробітною платою, проводяться превентивні заходи із роботодавцями щодо легалізації найманої робочої сили і відповідальності за порушення чинного законодавства про працю, активізована інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарської діяльності і найманих працівників, в результаті чого з початку року за оперативними даними ОДПІ 69 фізичних осіб-підприємців узаконили трудові відносини із 88 найманими працівниками, 26 працівників зареєструвалися підприємцями, що дало щомісячне надходження до бюджету міста 174,1 тис.грн.

Дані Головного управління статистики у Волинській області за 2019 рік




коментарів: 2
  1. Якщо більшість роботяг отримують мінімальну,то тільки уявіть які зарплати мають керівники,щоб середній заробіток становив 10 000?!

  2. А якшо порахувати середню зарплату не як середньоарифметичне число, а як те, шо у статистиці називається “медіан”, тобто “серединний”, то може 4К отримаємо?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя