<

Скандал у Володимирі-Волинському: люди блокують церкву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:44 | 26.06.2018 / Володимир /
Перегляди
6
/ коментарів 8

Парафіяни Собору Юрія Переможця УПЦ КП, що у Володимирі-Волинському, замкнули храм і не впускають туди ні священиків, ні людей.

Суть конфлікту викладена у відео, яке розмістили у мережі YouTube, – пише Район.Володимир-Волинський.

З відео можна зрозуміти, що до блокування святині парафіяни вдалися після того, як взнали, що вище церковне керівництво прийняло рішення зняти отця Євгена з посади настоятеля собору, а його сина отця Андрія – перевести на іншу парафію.

Саме з цього приводу парафіяни собору написали звернення (з 750 підписами, фото додається) і вирушили на прийом до Патріарха Філарета, проте рішення оскаржити не вдалося. У зверненні парафіяни згадують владику Матфея і стверджують, що він людина “з непомірним апетитом до грошей і лицемірством”.

– Поки з Київського Патріархату не приїде сюди людина і не розбереться у всьому тому, що сталося, ми вирішили церкву не відкривати. Нас повинні повинні почути… А ми своїх священиків просто так не віддамо…, – кажуть парафіяни Собору Юрія Переможця.

До речі, про свої наміри блокувати собор парафіяни повідомили Патріарха Філарета, двічі надіславши йому відповідне звернення.

Наразі собор замкнений, ключі від храму нині знаходяться у представників церковної десятки.

Також наразі припинені всі роботи по встановленні нового купола на Соборі Юрія Переможця. Роботи зможуть відновитися лише після вирішення вищезгаданого конфлікту.

Скандал у місті на Волині: люди блокують церкву. ФОТО. ВІДЕО

Скандал у місті на Волині: люди блокують церкву. ФОТО. ВІДЕО

Скандал у місті на Волині: люди блокують церкву. ФОТО. ВІДЕО

Скандал у місті на Волині: люди блокують церкву. ФОТО. ВІДЕО




коментарів: 8
  1. Боротьба за владу і за гроші ,і це перед тим коли Украіна на порозі Автокефаліі ,може це Матвій діє не користь кацапськоі секти ,якщо так ,то гнати цього попа подалі від релігіі ,нехай не мутить воду на користь Московськоі секти .

  2. Відстоюйте свого настоятеля. Пару місяців назад аналогічна ситуація склалася в Тростянці, коли так само хотіли перевести на іншу парафію священика. Люди зачинили храм і нікого туди не пускали. Борітеся, бо лише прихожани краще знають, хто служить Богу, а хто грошам! Хай Бог береже вас!

    • Рік тому точно так само Матфей зняв з посади настоятеля і виганяв з церкви священика у Нововолинську, але ми його відстояли. Треба бути рішучими, не боятися перешкод і вірити, що з Божою поміччю справедливість відновиться. Люди молодці!!! Нехай вам Бог допоможе так само як допоміг нам!!!

  3. “Прихожанам відведена роль молитись і гроші нести на утримання церкви і священників, все інше їх не стосується. Взамін прихожани мають спокій в душі…”
    Якщо священник від Бога служив стільки часу у церкві, а прийшло вибачте невідомо що і вже придивилося собі тепле місце не в одному храмі, бреше людям в очі і в своїх проповідях неодноразово згадує ч**** в церкві, що взагалі не допустимо, коли в патріархії вже давно про все домовлено і заплачено, коли подивишся на таку справедливість у церкві про який спокій в душі можна говорити.

  4. Варто лише послухати, як Матфей проповіді каже, наприклад, про нашу молодь, яка “тащиться”від наркотиків і т.д. Хіба це лексика священнослужителя?

  5. Перш за все потрібно розуміти все, що стається, згідно Слова Божого. Про першу Церкву читаємо: «Люди, що увірували, мали одне серце й душу» (Дiї 4:32). В іншому місці написано, що віруючі мали ласку в усього народу (див. Дії 2:47). Безперечно, коли Церква перебуває в чудовому духовному стані, легко сказати: «Подивіться на нас в світлі Писання і пороздумуйте, чи пізнали ми істину, чи ні». Але вже тоді апостоли попереджували про майбутні духовні проблеми. Павло сказав: «Бо я знаю це, що по моїм відході прийдуть до вас хижі вовки, які не щадитимуть отари, і з вас самих постануть мужі, що говоритимуть спотворене, щоб відтягти учнів слідом за собою» (Дiї 20:29-31). Апостол Петро написав: «А були й неправдиві пророки в народі, як і між вами будуть неправдиві вчителі, які внесуть згубні єресі й відречуться того Владики, що їх викупив, наводячи на себе швидку погибель, багато хто піде за їхніми розпустами, а через них дорога правди буде зневажена» (2 Пет.2:1-2). Ми з вами живемо в останній час, і буквально на наших очах виконуються біблійні пророцтва стосовно останнього часу.
    Цей світ спішить назустріч своїй загибелі, деградуючи з кожним роком все більше і більше. Коли ми, віруючі люди, бачимо беззаконня в цьому світі, то розуміємо, що так повинно бути, бо так написано. Але багато хто виявився не готовими до беззаконня в Церкві. Це зрозуміло, бо бачити гріх в Церкві для віруючої людини набагато болючіше, ніж бачити гріх у світі.
    Але не потрібно забувати, що Біблія ясно попереджує, що останній період людської історії буде характеризуватися не тільки беззаконням у світі, але й беззаконням у Церкві.
    Коли учні запитали Ісуса про ознаки Його другого приходу і кінця світу, Він дав їм розгорнуту відповідь, яка записана в 24-му розділі Євангелії від Матвія. Там є такі слова: «Отже, коли побачите гидоту запустіння, що стоїть на святім місці, провіщену пророком Даниїлом, — хто читає, хай розуміє, — тоді ті, що є в Юдеї, хай утікають у гори» (Мт.24:15-16). Як зрозуміти термін «гидота спустошення»? Це — гріх на святому місці, він відштовхує людей від поклоніння. Гріх на святому місці, чи змішування святого з грішним, є особливою гидотою для Бога…
    Але значно більше приносять шкоди не зовнішні безбожники, а внутрішні, про яких апостол Іван писав: «Діти остання година! А що чули були, що антихрист іде, а тепер з’явилось багато антихристів, з цього ми пізнаємо, що остання година настала! Із нас вони вийшли, та до нас не належали. Коли б були належали до нас, то залишилися б з нами; але вийшли, щоб відкрилось, що не всі вони наші» (1 Iв.2:18,19). І тоді люди, в яких ще є совість і маленька іскра віри, бачать безбожні вчинки цих антихристів на тих місцях, де колись нелицемірно славилось ім’я Боже. І коли так багато відступників сіють спокуси, залишається немало тих, хто вірний Господу до кінця.
    Леонід КАНОЧКІН

  6. Владико, гидко читати такі”пасквилі” проти Вас. Але,видно, і таке Бог має дати сили Вам перетерпіти.

    • гидко слухати як владика каже “геморой” та інші подібні перли священикам і парафіянами. і заручається він якраз таки зовсім не Божою підтримкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 Травня, Вівторок
13 Травня, Понеділок