<

Що сталось з чавуноливарним заводом у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 8.01.2022 / Володимир / /
Перегляди
4154
/ коментарів 11

У 1905-му році Станіслав Бадзян заснував у Володимирі, на вулиці Луцькій, 24, слюсарну майстерню.

Займались ремонтом сільськогосподарських машин. Справи йшли доволі непогано, опублікував історик Віталій Скальський у спільноті Володимир інфо.

Десять працівників, двигун на три кінські сили виготовляли продукції на дві тисячі рублів у рік.

На 1913 рік це уже був цілий чавуноливарний завод, на якому виробляли молотилки, віялки, сіялки, соломорізки та ремонтували іншу техніку.

Надалі завод, швидше за все, припинив своє існування. Бо у джерелах 1920-х-1930-х немає про це підприємство жодних згадок. А Станіслав Бадзян числиться власником млина. Банкрутом його теж навряд чи можна назвати. Адже він володів автомобілем – таки розкіш на той час. Та й гробівець родини Бадзянів на Лодомирському цвинтарі вражає своєю розкішшю.




коментарів: 11
  1. А що сталося з консервним заводом, винзаводом, маслозаводом, цегельним заводом, меблевою фабрикою і нарешті цукровим заводом? Для цілого Володимира була б робота і зарплата!

    • І що люди стали гірше жити,як цей совіцький хлам розвалився!У Володимирі в час пік по ковельській ЗАТОРИ,затори карл, із дуже не поганих машин.Не ну я можу зрозуміти совкодротів 60+,вони хотіли і могли,і їх хотіли у ті часи.А молодші в основному невдахи,мені їх навіть іноді жаль!

  2. Моїй мамі 60+. Пішла на пенсію в 50. Трудяга. Але такі “задроти”,які судять по людях, хто скільки зумів вкрасти, яку розвалюху -іномарку має і хто скільки дав хабара митникам цього не зрозуміє. А мені жаль вас – горлопана, який кусок видере з горла.

    • Ну мадам давайте без особистих образ,перехід на особистості це признак програшу у спорі!

      • кожному часу – свої герої. В радянські часи – космонавти, шахтарі, инженери. Зараз – в кого меньше совісті і більше нахабства. При чому тут образи, це констатація факту. “Тушите свет – поперло бидло кверху, как будто дрожди кинули в дерьмо !”

          • хіба ми про шахраїв ? ми про “еліту”

          • У влади в ті часи були ті шахраї. Тільки не можна було думати навіть такого. А звичайного роботягу могли посадити за вкрадений мішок соломи.

        • АМІНЬ! хе-хе .( ну і сказав би, шо вкрав і тих пишаешся, всі б зрозуміли…)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа