<

Щоб реконструювати центр Володимира-Волинського, потрібно спочатку відремонтувати і замінити інженерні мережі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 5.03.2019 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

5-го березня під час чергової щотижневої оперативної наради у міськвиконкомі, начальник управління містобудування та архітектури Тарас Киба доповів про плани і необхідні роботи, які потрібно виконати в рамках реконструкції площі Героїв.

Як зазначив він, управлінням житлово-комунального господарства і будівництва проведено попереднє вивчення мереж, які пролягають під центром міста. Адже у рамках реконструкції їх потрібно буде оновити і, можливо, перенести.

“Загальна площа реконструкції – 8641 кв. м. Під цією площею знаходяться такі інженерні мережі: 214 м/п водопроводу, каналізаційний колектор діаметром 60 см, мережа зв’язку, газопостачання, та кабель електропостачання”, – зазначив Тарас Киба.

Роботи виконати буде складно, тому що каналізаційний колектор, який проходить під площею, збирає нечистоти зі всієї вулиці Ковельської та Сагайдачного і закладений на глибині понад 5 метрів. Зі слів головного архітектора міста,  він знаходиться у незадовільному стані, що може спричиняти руйнування багатоповерхівки на центральній площі.

“Попередня обрахована вартість заміни та ремонту інженерних мереж  – понад 4,5 мільйони гривень.  Ще понад 6 мільйонів коштуватиме облаштування площі бруківкою. А ще в планах є облаштування площі елементами декору, встановлення лавочок, освітлення та озеленення”, – розповідають на офіційному сайті міста.

Через вартість робіт, присутність великої кількості інженерних мереж проектно-кошторисна документація коштує 430 тисяч гривень. За виділення на неї коштів проголосували депутати міської ради на минулій сесії 26-го лютого. Документація включає в себе ескізні наміри, візуалізацію за проектним замовленням, геолокаційні обстеження тощо.

У проекті, представленому на нараді, зазначив Тарас Киба, враховані зауваження і побажання громадськості, історичні фактори і реальні форми, які можна втілити. У центрі міста планується розмістити озеленення, велику частину площі вкласти бруківкою, а замість стихійної парковки зі сторини вулиці Небесної Сотні облаштувати автостоянку.

На нараді зазначили, що процес реконструкції площі потрібно якнайшвидше розпочинати, тому що необхідно вияснити, чому будинок на площі просідає.

Незабаром повинні відбутися ще одні громадські обговорення, на яких піднімуть питання реконструкції площі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок