<

«Щоб діти без причини не гуляли по місту» – Саганюк на нараді щодо додаткових заходів із запобігання коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 16.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

16-го березня міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк скликав позачергове засідання міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання коронавірусу.

Обговорили хід виконання заходів щодо запобігання захворюваності на коронавірус.

Як повідомляє офіційний сайт міста, заслухали завідувача Володимир-Волинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» Валерія Онищука.

Він надав рекомендації щодо посилення заходів у боротьбі з коронавірусом, серед них: закриття промислових ринків, торгівельних закладів, проведення дезінфекції приміщень продовольчих магазинів, моніторинг їх робочого часу, обмеження контактної відстані у магазинах між особами на 2 квадратних метри, дезінфекція транспортних засобів та посадка пасажирів згідно до числа місць.

Лікарня забезпечена усім. Єдина проблема на рівні держави – тест системи, які, обіцяють, надійдуть за кілька днів.

Генеральний директор КП “Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги” Катерина Чубок поінформувала, що активно проводиться роз’яснювальна робота.

“Дезінфікуючими засобами ми забезпечені, єдина проблема, яка сьогодні є – це забезпечення швидкими тест-системами… Це загальнообласна проблема, але область буде сприяти тому, щоби першочергово такі чері були”, – сказала Чубок, йдеться у відео АТМ Володимир

Виконувач обов’язків керівника комунального підприємства «Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання» Олександр Клачук відзначив, «тест-системи в межах країни з’являться централізовано у середу-четвер». Цю інформацію озвучили на відеоселекторній нараді медустанов області.

Також він розповів, що робота лікарні переведена в режим карантину, медперсонал працює в масках, а також придбано полівізатори для  обробки приймального та інфекційного відділень, які, окрім цього, використовуються і для оброки транспорту. За словами Клачука, кошти, виділені на лікувальну мережу, перебувають в роботі. 

Начальник відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Тетяна Ващук повідомила про придбання ще двох додаткових апаратів штучної вентиляції легень.

Начальник Володимир-Волинського районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Надія Лозовицька поінформувала про проведення дезінфекцій в місцях масового скупчення людей, зокрема за два останні дні була проведена дезінфікація  близько 40 одиниць громадського транспорту, авто- та залізничного вокзалу, ринку. 

«На жаль, не всі батьки дослухаються»

Начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міськради Вячеслав Петрук доповів про те, що педагогічні працівники не відвідують освітні заклади, а працюють, використовуючи різні форми дистанційного навчання. В закладах перебуває лише адміністрація, прибиральники та медики. Проводиться роз’яснювальна робота серед батьків щодо відповідного нагляду за дітьми на період карантину.

“Батькам розсилаються повідомлення. На жаль, не всі до них дослухаються”, – сказав Петрук.

Так відзначили на нараді, що 15-го березня багато людей відвідало молитовні будинки.

Начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк зауважив, що на даному етапі соціальні заклади повністю забезпечені деззасобами, тричі на день проводиться обробка приміщень. Також припинено подачу гарячого харчування на базі територіального центру та прийом речей в «скриньки добра».

Деякі підприємці призупинили діяльність добровільно

Заступник міського голови Лариса Кулікова розповіла, що добровільно призупинив свою діяльність кінотеатр «Сім’я», оздоровчі клуби «Атлант» і «Кузня тіла».

Речовий ринок і ринок УСВ вчора працювали, була проведена робота з директорами, вони підприємців повідомили, ознайомили під розписку.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Володимир-Волинського відділення поліції Василь Майданюк закликав розробити  механізм дій щодо співпраці медичних установ та правоохоронних органів у проведенні заходів боротьби з вірусом.

Виділено кошти для проведення попереджувальних заходів

Заступник начальника – начальник бюджетного відділу фінансового управління виконавчого комітету міської ради Ірина Томашук нагадала, що на проведення заходів щодо недопущення поширенню коронавірусу спрямовано 1 мільйон 199 тисяч гривень. 

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук звернувся до головних розпорядників коштів з проханням надати додаткові запити в разі потреби.

«На два тижні обмежити усілякий доступ, щоби ця зараза не вчепилася» – Саганюк

Заслухавши звіти начальників всіх служб, міський голова Петро Саганюк закликав врахувати зауваження та підготувати пропозиції щодо проведення аналогічних заходів, а також наголосив, що для дієвої боротьби з вірусом необхідно згуртуватися, адже «цю біду не подолати поодинці».

“Я думаю, сьогодні буде рішення на рівні держави і уряду… Ми, мабуть, підкоректуємо і завтра приймемо відповідне рішення сесією чи виконкомом. Але хочу сказати, що наодинці ми цю біду не подолаємо, якщо ми усі не згуртуємося.

Я ще раз звертаюся до батьків, щоб діти без причини не гуляли по місту. Ми для того зробили карнатин, щоб діти були вдома.

За два тижні обмежити усілякий доступ, щоби ця зараза не вчепилася. Слава Богу, що випадок не підтвердився. Але хотілося, щоби в нас взагалі не було такого випадку, але ми повинні бути готові”, – сказав Саганюк.

Комісією було прийняте рішення про рекомендацію щодо припинення роботи торгівельних закладів в місті, крім аптечних, медичних та продуктових. Також під час засідання Петром Саганюком оголошено про скликання позачергової сесії міської ради 18-го березня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа