<

Сезон цвітіння: КП «Троянда» готується до першої посадки квітів у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:23 | 5.04.2021 / Володимир / , /
Перегляди
33
/ Коментарі відсутні

У КП «Троянда» готуються до сезону саджання квітів, надворі для цього тепла й сприятлива погода. У теплицях комунального підпримєства спеконто, там багато квітів вже розпустились, проте деякі рослини ще очікують.

Для того, щоб радувати око мешканців міста, кожна квіточка має пройти довгий насичений шлях. А з нею – і руки працівників комунального підприємства. Адже подібна копітка робота тут робиться вручну і з любов’ю.

Вирощувати та оздоблювати місто квітами – справа нелегка. Ще важче, коли на заваді стає час та нестача фінансування. Так наприклад теплиці підприємства потребують оновлення та ремонту.

Так підприємство функціонує з 1994-го року і матеріальна і технічна база для роботи, не секрет, застаріла. З кожним роком роботи все додається, а робочих рук – ні. Тому доводиться працювати і багато.

БУГу показали головну оранджерею підприємства, де вирощують квіти для всього Володимира-Волинського. З 2015-го року справа озеленення міста лягла на плечі керівниці КП Ольги Ломанської. Директорка «Троянди» розповіла про те, які квіти та кущі прикрашатимуть вулиці Володимира цього року та яку ще роботу варто зробити, щоб виконати всі плани.

Комунальне підприємство «Троянда» займається:

  • наданням ландшафтних послуг;
  • відтворенням рослин;
  • вирощуванням інших однорічних і дворічних культур;
  • торгівлею квітами, рослинами, насінням, добривами у спеціалізованих магазинах.

Щосезонно підприємство висаджує 60 тисяч сіянців та саджанців рослин за програмою благоустрою та озеленення міста. На даний час  на підприємстві працює чотири жінки-озеленювача (дві з яких постійно виконують роботи у теплицях, а ще дві займаються посадкою та доглядом квітників на території міста), двоє чоловіків-озеленювачів, які доглядають за живою огорожею, кущами та деревами по місту. Також на підприємстві є водій.  У весняно-літній період з Центру зайнятості виділяють ще декількох людей для допомоги.

“Садівників у нас небагато, беремо щосезонно на допомогу 2-3 жінки з біржи праці”, – розповідає директорка КП.

Цьогоріч у Володимирі заплановано посадити та доглянути:

  • 1147, 9 метрів квадратних квітників;
  • живопліт (жива огорожа) 6948 м²;
  • трав’яні газони 3107 м²;
  • підвісні термовази.

Підприємство також слідкує за доглядом рослин: сюди входять поливки, сапання, прорихлення, підживлення та інші доглядальні процедури.

Вже дуже скоро на квітниках міста цвістимуть братики, маргаритки та гвоздики, а вже літом їх замінять петунії, седум, газанія, сальвія, бегонія, агератум, алісіум, лобелія та чорнобривці. Цього року підприємство доглядатиме також за парком на Риловиці.

КП “Троянда” потребує додаткового фінансування і це не секрерт, адже за десятки років матеріальна база застаріла. Потрібен ремонт у теплицях. За словами диреторки, справляються з тим, що мають і, звісно, розраховують на покращення умов праці.

Над своїми завданнями працівники”Троянди” працюють, в прямому сенсі, не покладаючи рук. Як розповідають, вже незабаром буде видно результат праців. А це не тільки заквітчані вулиці міста, але і посмішки містян від побаченої краси.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок