<

Сертифікат про вакцинацію чи тест: розповіли, як на автостанції Володимира звикають до нововведень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:39 | 29.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
1180
/ коментарі 2

З 21-го жовтня в Україні діють нові правила міжобласних та міжнародних перевезень в умовах карантину. 

Про те, як діють ці нововведення на автостанції у Володимирі розповіла кореспондентка Район.Володимир-Волинський.

Як зазначають, при купівлі квитка касирка називає суму і просить показати сертифікат про вакцинацію, або негативний тест.  

Біля автобусів ситуацію наглядає контролерка, тому квиток у водія купити не вдасться.

“Нині ніхто у вас перевіряти сертифікат не буде. Його відсутність – тепер тільки ваша проблема. Ще кілька днів тому, то водій брав тільки тих пасажирів, у кого на руках був сертифікат/тест.

Бо штрафували перевізників і водіїв. Зараз водій може лише поцікавитися і попередити, що в разі перевірки пасажирів правоохоронцями, невакциновані можуть отримати чималенький штраф”, – розповіла контролерка.

Зі слів контролерки, для проїзду у міжобласному транспорті підходить також сертифікат в “Дії”, паперовий сертифікат, негативний результат ПЛР-тест (72 год діє). 

Один з пасажирів розповів, що їде у Львів, на свій страх і ризик, без сертифіката та тесту, бо треба відвідати батька, який після операції.

“Кілька днів тому до батька їздила рідна сестра, то на території Львівської області наявність сертифікатів у пасажирів перевіряла поліція.

Сестра вакцинована, сертифікат мала на руках, тому у неї проблем не було. А молоде подружжя, які не мали жодних довідок про вакцинацію, отримали протокол”, – каже чоловік.

Натомість в напрямку Нововолинська та Луцька сертифікат про вакцинацію не вимагають. Кажуть, це не надовго.

Як тільки Волинська область перейде у “червону” зону,  то COVID-сертифікати будуть перевіряти у всіх пасажирів на всі напрямки. Невакциновані не зможуть користуватися навіть тим громадським транспортом, який курсує по місту.

Читайте також:




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця