<

Рятувальники перевірили пічне опалення в приватних будинках у Володимирі та громаді

20:32 | 27.10.2023 / Володимир / , /
Перегляди
276
/ Коментарі відсутні

У Володимирі та навколишніх селах рятувальники перевірили пічне опалення в помешканнях місцевих жителів. Задля запобігання загорань фахівці оглянули стан грубок і надали рекомендації з правильної експлуатації.

Як розповів Суспільному провідний інспектор Володимирського районного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Станіслав Троцюк, огляди стану пічного опалення у місцевих жилетів здійснюють щотижня.

У Володимирському районі впродовж 2023 року сталося 95 пожеж, із них 13 випадків — через порушення правил пожежної безпеки і несправне пічне опалення.

Потрібно дивитися чи сама піч у справному стані, чи біля печі немає горючих матеріалів: дров, дошок, папір. І щоб біля топки був металевий лист 20 на 70 сантиметрів”, — сказав інспектор.

Для того, щоб волиняни не забували правила безпеки, каже Станіслав Троцюк, кожному лишали пам’ятну листівку.

Житель Володимира Микола Топчій розповів, що з настанням холодів починає використовувати грубку для обігріву оселі. Каже: тріщини, які виявили під час огляду рятувальники, планує замазати найближчим часом.

“Ще цього року не запалював, але коли запалюю грубку, то завжди слідкую, не відлучаюся від хати, щоб наглядати. З пожежної охорони раніше були хлопці, то нагадували правила пожежної безпеки. І сьогодні розказали, які недоліки треба ліквідувати”, — сказав пенсіонер.

В будинку 88-річної місцевої жительки Любов Климентівни, за якою доглядає соціальна працівниця Віра Козачук, нещодавно усунули деякі недоліки пічного опалення. Зі слів соцпрацівниці, сусід пенсіонерки допоміг заліпити тріщини на грубі.

Як розповіла соцпрацівниця Людмила Карпів, відвідали і підопічних, які обслуговуються у відділення по догляду вдома.

Людей ми попереджали, бо не всі довіряють чужим, а так, як вони нас знають, щоб вони не хвилювалися”, — сказала жінка.

Також рятувальники перевірили пічне опалення у домівках жителів навколишніх сіл, зокрема Заріччя та Федорівка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота