<

Розповіли, яка ситуація із щепленнями проти кору, краснухи і паротиту у Володимирському районі

19:15 | 23.09.2023 / Володимир / /
Перегляди
196
/ Коментарі відсутні

На Волині в рамках «наздоганяльної» кампанії з вакцинації дітей проти кору, паротиту та краснухи (КПК) найвищий показник зафіксували в Ковельському районі, де станом на вересень щепили 39,7% дітей. Високий показник також у Володимирському районі – 33,5%.

Про це Суспільному розповіла директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко.

З її слів, високий показники вакцинації дітей зберігається в Луцькому районі (34,3%), а найгірша ситуація – у Камінь-Каширському районі, де щеплення отримали лише 16,9% дітей.

За період із 11-го до 16-го вересня 422 дитини отримали щеплення проти КПК, із 4-го до 9-го вересня – 248 дітей. Станом на вересень в області щепили 3504 дитини, що становить 32% від запланованих показників вакцинації.

Головна державна санітарна лікарка Волині зазначила: якщо з певних причин дитині не зробили щеплення проти КПК, слід звернутися до сімейного лікаря чи педіатра. Перше щеплення проти кору дитині роблять у 12 місяців, а ревакцинацію – у шість років.

До початку catch-up кампанії на Волині було майже 9000 невакцинованих проти кору дітей, які пропустили одне чи два щеплення, передбачені національним календарем. Усього на Волині планують зробити 10943 щеплення проти КПК.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок