<

Розповіли про багату історію музичної освіти Володимира-Волинського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:54 | 8.05.2020 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Музична освіта у Володимирі-Волинському має свою багату історію. Ще у вересні 1929 року у Володимирі було засновано філію Львівського Музичного Інсти­туту під проводом Тарда (театр російської драми). А в одній з адресових книг Польщі за 1937 рік зазначено, що у місті за адресою: вул. Ю. Понятовського, 58 (сучасна вул. Т. Шевченка) знаходилося музичне товариство ім. С. Монюшка.

В той же період діяла у нашому місті також й музична школа ім. С. Монюшка, яка знаходилася за адресою: вул. Лонкова, 3 (сучасна вул. Князів Острозьких, поруч з вул. Т. Шевченка), – пише Ganna Doskoch у фейсбуці.

На жаль, дерев’яний будинок до наших днів не зберігся. Офіційно задокументовано, що з 1950 року у м. Володимирі-Волинському почав діяти філіал Луцької музичної школи №1, а вже 14 вересня 1954 року була відкрита Володимир-Волинська дитяча музична школа, як окремий заклад музичної освіти. Кілька разів музична школа змінювала свою адресу, поки у 1960 році не отримала окремий будинок по вул. Соборній, 4.

Першими керівниками були Ященко Л. П. та Філоненко П.І., а викладачами: Покришкіна М.Н., Петренко І.І., Рудаковська В.А., Насєдкіна О.В., згодом Димова Л.Х., Сарана В.М., Бєлов М.П., Мезенцева Л.В., Лиско О.К., Герасимова І.П. та інші.

Учні та вчителі Володимир-Волинської музичної школи 1957-1958 навчального року
Учні та вчитель музичної школи ім. С. Монюшка (поч. 30 рр. ХХ ст).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя