<

Розповіли, чому так часто відключають воду в районі військового містечка Володимира

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 31.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
479
/ Коментарі відсутні

Чому так часто відключають воду у районі військового містечка Володимира, розповіла начальниця виробничо-технічного відділу Володимир-Волинського УВКГ з тридцятирічним стажем Раїса Свєтна.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці водоканалу Володимира.

Ремонтні роботи на Північному водозаборі необхідно було провести насамперед для того, аби від’єднати військову частину від водопроводу та встановити лічильник для обліку води. Також це робиться для зручностей самих жителів методом встановлення засувок, щоб у випадку аварійної ситуації не вимикати водопостачання на кількох вулицях, а лише там, де вона стається.

“У 2008 році УВКГ прийняло на баланс водозабірні споруди, що обслуговували житловий район вулиць Академіка Глушкова та Поліської Січі, на базі яких створено дільницю Північний водозабір, – розповідає Раїса Володимирівна. – Два роки тому ми розпочали роботи по від’єднанню магістрального водопроводу, який належить місту, від військової частини. Згодом був розроблений проєкт, відповідно до якого, водопровід винесли за територію частини та відмежували від неї. Варто додати, на ньому траплялися часті пориви, через що доводилося перекривати водопостачання на кількох прилеглих вулицях, крім того, був величезний розхід води, бо військові користувалися нею без лічильників. Згодом ми встановили їх, щоб уся вода, яку використовують, обліковувалася”.

Північний водозабір складається із п’яти свердловин, які постачають воду до двох військових містечок та кількох прилеглих до них вулиць. На його території знаходяться дві ємності по 250 кубів для зберігання води. Для подачі в місто працює кілька насосів обладнаних частотними перетворювачами.

“Часті відключення, на які скаржилися жителі, були пов’язані з електропостачанням, – продовжує ділитися Раїса Свєтна. – Підприємством були замінені кабельна лінія та 36 метрів водопроводу діаметром 155 мм, що проходив територією військової частини. Наразі займаємося заміною засувок. Так, 9 засувок мають встановити на будинки і поміняють вводи, щоб окремо можна було відключати їх у разі виникнення аварійної ситуації”.

За словами Раїси Володимирівни, водоканалу вдалося зробити чималий шмат роботи. Зокрема зменшити споживання води з 1000 кубів до 500, реконструювати Північний водозабір, замінити частину мереж на території військової частини, встановити запірну арматуру, збудувати колодязі, замінити насосне обладнання та електромережі, які часто виходили з ладу, а також розділити сектор індивідуальної забудови.

Найближчим часом Володимир-Волинське УВКГ поступово відокремлюватиме будинки, щоб у подальшому мати можливість ліквідовувати аварійні ситуації точково, не відключаючи інші вулиці та будівлі від водопроводу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота