<

Розглядають проєкт про встановлення GPS-трекерів на маршрутні таксі у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:53 | 11.08.2021 / Володимир / , /
Перегляди
792
/ коментарів 5

На громадських проєктах Володимира розглядають можливість встановлення 25-ти GPS-трекерів для відслідковування руху громадського транспорту в реальному часі.

Авторка проєкту Дарія Поддубецька повідомила, що дані трекери передаються на додаток CityBus, системи, яка працює вже в понад 14-ти містах України.

Метою задуму є комфот користування громадським транспортом жителів Володимирської громади та туристів. За допомогою мобільного додатку, мешканці ТГ зможуть в онлайн часі відслідковувати громадський транспорт та якісно планувати свої маршрути.

“Ідея самого проєкту була давно, років певно ще два тому. Однак тоді подати на Громадський бюджет не могла через тодішні обов’язкові вимоги, серед яких обов’язкова реєстрація постійного місця проживання у місті. Однак, цьогоріч координаційна рада зняла це обмеження”, – розповідає Дарія.

“Це вирішить проблему очікування маршруток на зупинці або ж убезпечить від очікуваня рейсу, який взагалі знятий з маршруту. Допоможе міській владі контролювати виконання договорів на пасажирські перевезення зі сторони перевізників, а перевізнику – контролювати якісне виконання посадових обов’язків водіями”, – йдеться в повідомленні.

На закупівлю трекерів для 25-ти маршруток, для купівлі місця на сервері для трансляції в додатку, монтаж обладнанння на транспорт та інші непердбачені витрати потрібно буде виділити 154 тисячі гривень, згідно з проєктом.

“Все пов’язано із тим, що перевізники не дотримуються графіків руху маршруток, знімають самостійно без попередження рейси, або ж змінюють їх маршрути.

Віддалені від центру житлові райони потерпають від того, що після робочий час неможливо дочекатися маршруток, які мали б бути, але їх знімають через, як пояснюють перевізники, нерентабельність”, – зазначила співавторка проєкту Оксана Виваль.




коментарів: 5
  1. Скоро така контрольована “європа” нашим хитрим бізнесменишкам почне не подобатись

  2. Ще на поліцейські машинки поставте ,щоб начальник поліції знав де і чим займаються його підлеглі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер