<

Рік Кроля-1975: дипломатичний та ініціативний Сергій Божко – переселенець з Херсонщини, який проживає у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:37 | 3.01.2023 / Володимир / , /
Перегляди
560
/ Коментарі відсутні

Сергій Божко у Володимирі проживає уже сім місяців. Своє рідне місто Олешки Херсонської області він разом із дружиною Наталею та донькою Софією змушені були покинути через російську окупацію, все ж ні на мить не припиняють думати про рідний край, з острахом читають новини та переживають за кожного, хто вирішив попри все там лишився жити, а особливо – за сина Сашка. 

У нашому місті пан Сергій майже відразу став проявляти свою активну життєву позицію й згуртовувати інших вимушених переселенців, сприяти їхній адаптації до нових умов життя, а ще – допомагати влитися у нове середовище й стати частиною громади. Його історію для Слова правди дізнавалась журналістка Валентина Тиненська.

Так, завдяки Сергію Божко, спершу з’явився телеграм-канал для ВПО, а згодом – громадська організація «ВПО України Інтеграція», яка усім складом залюбки долучається до проведення різноманітних благодійних акцій. Ініціативний чоловік також особисто неодноразово і плетінням маскувальних сіток для військових займався, і до інших добрих справ охоче приєднувався.

Кажуть що найкраща професія для людей, народжених у рік Кролика – дипломати, адже вони легко знаходять спільну мову з оточуючими та вміють розв’язувати складні проблеми за столом переговорів. До такого пан Сергій  дійсно має хист, він залюбки допомагає іншим, інколи навіть жертвуючи своїм часом чи особистими інтересами.

За фахом Сергій Божко – юрист. Трудовий шлях розпочав зі служби в органах внутрішніх справ, а потім змінив правоохоронну діяльність на роботу у сфері землеустрою, де й трудився упродовж 15-ти років. Оселившись у Володимирі, чоловік узявся за пошуки роботи, писав резюме й надсилав у різні організації, а ще висловлював ідеї для розвитку місцевих бізнес-установ. Його досвід й цілеспрямованість оцінили, тож уже тривалий час він працює юрисконсультом на хлібозаводі. 

Знайомлячись з характеристиками, які описують символ прийдешнього року, пан Сергій відмічає чимало схожих зі своїм характером рис. І найперша з них – турбота про сім’ю. Чоловік дуже дорожить стосунками з коханою дружиною, з якою у парі вже 27 років, намагається віддати сповна уваги й любові своїм дітям, адже знає, як це мало відчувати батьківської любові.

Як і господар року, Сергій Божко має спокійний характер, вміє підтримати ромову, а ще цінує людей, які не сидять склавши руки. 

Оскільки Кролик любить комфорт та затишок, для нього важливо, аби оселя була охайною й красивою. Пан Сергій розповідає, що незадовго до повномасштабної війни у своїй квартирі вони з дружиною зробили ремонт, придбали нові меблі, та насолодитися спокійним життям там не вдалося, змушені були все кинути й евакуйовуватися.

Тут, у Володимирі, спочатку жили в одному з гуртожитків, а згодом винайняли квартиру. Щоб хоч трохи наповнити житло радістю свята, Божки уже встановили й прикрасили ялинку. Та цьогоріч дотримати усіх сімейних різдвяних традицій з подарунками для хрещеників, родинною зустріччю за святковим столом не вдасться через війну, яка змінила усе, окрім нашої єдності й щирої віри у ЗСУ та перемогу, відбудову й розквіт України.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок