<

Ремонт вулиць Ковельська, Зимнівська та об’їздної Володимира-Волинського – основні теми обговорення виїзної комісії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:24 | 29.11.2016 / Володимир / , , , /
Перегляди
7
/ коментарів 17

28-го листопада у Володимир-Волинській міській раді відбулось засідання так званої виїздної комісії щодо поточного ремонту вулиць Ковельської, Зимнівської та перспективи будівництва об’їзної дороги міста.

Участь в обговоренні взяли: народний депутат України Ігор Гузь, міський голова Петро Саганюк, голова райради Роман Гук, голова Зимнівської об’єднаної громади В’ячеслав Католик, заступник директора обласного департаменту дорожнього господарства Віктор Довгополюк та Ншан Антонян заступник начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області з будівництва. Також були присутні депутати міської ради, перший заступник міського голови.

Під час зустрічі політики обговорили проблему якості відремонтованого покриття вулиці Ковельської, поточного ремонту вулиці Зимнівської та питання будівництва об’їзної дороги “Володимир-Волинський – Луцьк”. Зустріч розпочали з обговорення перспективи будівництва нової об’їзної Володимира-Волинського.

“Облавтодор має напрацювання з 1995-го року, тобто є попередня розробка цієї дороги. У зв’язку з тим, що дана територія зараз належить Зимнівській ОТГ, ми вирішили працювати спільно з районною радою і об’єднаною громадою. Будемо працювати разом, запрошувати проектантів, брати за основу існуючий проект, доопрацюємо і виготовимо проект з будівництва об’їзної дороги “Володимир-Волинський – Луцьк”, – проінформував Віктор Фіщук, начальник управління ЖКГ.

img_2482

Мер Петро Саганюк розпорядив провести перемовини з Проектним інститутом для того, аби зробити технічне обгрунтування щодо об’їзної дороги, котру планують будувати.

“Дорога проходить по території району, ми попросили голову районної ради і голову об’єднаної громади Зимного і голову Заріччя визначитись із землею, де буде проходити дорога.  І в перспективі будемо помаленьку працювати над проектно-кошторисною документацією. Крім того, що там потрібно розширяти полотно, там де йде до Шистова і до моста, там треба будувати новий міст, там треба новий шляхопровід через залізничну колію,” – зазначив міський голова Саганюк.

Щодо вартості запланованих робіт, то мер додав, що наразі не варто про це говорити, бо можуть змінитись обставити і необхідно зробити спочатку документацію. Хоча зпрогнозував, що вартість добудови частини і реконструкції наявної об’їзної може сягнути до одного мільярда гривень.

img_2487
img_2491

Також мер нагадав, що необхідно провести ремонт вулиці Зимнівської та вже закласти кошти для проектно-кошторисної документації. Посадовці озвучили можливість включення ремонту Зимнівської до державної програми “90 на 10”, де 90% – кошти держави, а 10% місцевий бюджет.

Ігор Мацюк, депутат Володимир-Волинської міської ради, запитав у спеціалістів чи можливо зекономити на прокладанні естакади через залізничну колію та чи є можливість облаштувати звичайні переїзди. Відповів на питання депутата заступник керівника Служби автомобільних доріг області з будівництва Ншан Антонян, котрий зазначив, що є державні стандарти і їх необхідно дотримуватись, а естакади то теперішня вимога.

“Давайте відверто? Це супер проект. Зараз в державі, фактично, ніхто нових доріг не робить, але  для того щоб, коли приїде міністр (Володимир Омелян, міністр інфраструктури України – ред) напочатку 2017-го року, то має бути карта. Ми тоді сядемо та покажемо, що по землях така ситуація і бачення є таке від спеціалістів. Має бути програма максимум та програма мінімум. Ми починаємо і ще не знаємо скільки це буде коштувати, але розширяємо наявну об’їздну. Окреме питання це дорога з Володимира до Нововолинська, ми порахували 191 мільйон необхідний щоб її зробити,” – додав нардеп Ігор Гузь.

img_2490

Також депутат міськради Олег Венгер поцікавився у нардепа чи в програму максимум включать об’їзну з Ковеля на Устилуг. Депутата підтримав міський голова та звернувся до представника Служби автомобільних доріг, щоб хоча б провели ремонт, адже дорога знаходиться вкрай жахливому стані.

“У нас є проект “Устилуг – Володимир-Волинський – Луцьк”, і ми підтверджуємо, що 33 кілометри це за кошти з державного бюджету та 13 кілометрів – це польський проект та вони включені у план 2017-го року. У нас вже є проведені тендери на дві ділянки, включаючи від переїзду від Володимира-Волинського до 25-го кілометра (в сторону Луцька) і вже наступного року з квітня місяця підрядник розпочне працювати. А об’їздну з Ковеля на Устилуг поточним ремонтом вже не врятуєш, там потрібно проводити капітальний ремонт. Та основа дороги, що там зараз, не витримує ніякої критики, її потрібно переробляти, але якщо у Києві виділять кошти,” – розповів Ншан Антонян.

На завершення зустрічі Петро Саганюк, користуючись присутністю заступника директора обласного департаменту дорожнього господарства Віктор Довгополюка та Ншана Антоняна заступника начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області з будівництва, висловив претензії щодо проведення ремонтних робіт по вулиці Ковельській.

Мер Володимира-Волинського зазначив, що невлаштовує:

  • неякісно виконані роботи з укладання асфальту на відрізку від світлофора біля міської ради та до світлофора, що на повороті до вулиці Драгоманова;
  • заасфальтовано 48 інженерних мереж (каналізаційних люків) та 17 стоків зливневої каналізації;
  • неналежно виконане фрезерування дорожнього покриття;
  • не підготовлені і не проведене асфальтування заїздних карманів, а проекті вони вказані;
  • значні перепади висот на примиканні із другорядними вулицями.
img_2505

Далі делегація відправилась на вулиці Ковельську та представнику Служби автомобільних доріг наочно показали зауваження щодо якості виконаних робіт.

У підсумку зустрічі вирішили, що найближчим часом В’ячеслав Католик надасть карту, де вкаже землі по яких може проходити об’їзна дорога. Після цього відбудеться ще одна зустріч, де уточнять деталі та здійснять виїзд на місце, а також обстежать вулицю Зимнівську. І вже з початку 2017-го року до Володимира-Волинського приїде Володимир Омелян, міністр інфраструктури України для якого представлять напрацювання та проситимуть державного сприяння для реалізації задуманого.

Щодо ремонту вулиці Ковельської, було вирішено направити офіційне звернення до Служби автомобільних доріг у Волинській області, в котрому вказати всі недоліки виконаних робіт. Представник автодору області запевнив, що вимагатимуть усунення всіх зазначених моментів, але лише з настанням сприятливих погодніх умов.

img_2509




коментарів: 17
  1. От і тут Гузь не так вам говорить.То ж всі про це говорять,всі хочуть цю Ядорогу.мобілізуються всі я буде дорога

  2. Хоча б цей нардеп приїздить до своїх виборців і намагається щось для них корисне зробити, вибив гроші на ремонт вулиць і т.д.. Попередніх слуг народу було видно лише перед виборами із новими обіцянками.

  3. Нічого не робити то дороги і дійсно не буде. Поживем та побачимо. Як написав Свобода = головне мріяти та вірити.

  4. Мені цікаво яким чином він вибиває гроші? Маю сумніви що там є якась його причетність до цього. От тільки заяви – а де конкретні факти, що то дійсно його заслуга?

    • традиційна риторика Паши карпюка – клеїть дурня, що не розуміє змісту терміну “вибивати”…

  5. Дуже шкода, що Нововолинськ не може переступити через своє аграмєнне Я і не почне нормально працювати з Гузем.
    Заздримо Володимиру.
    В обох комсомольці-комуністи при владі, тільки в нашого вже маразм почався, а володимирський ще адекватний.

  6. Ігор Мацюк закрутмв цю тему, Валентин Вірккськиий – обіцяв в соїй прграмі. Гузь – підтримує і вибиває кошти. Хлопці Ви норрмальні депутати! Ми нне помилилтся дякуемо від вул. Хмельниицького

  7. А де Радикальна партія і іі місцевий голова Корець Руслан? Чому мовчать про неналежний ремонт Ковельськоі Амілою?

    • Бо уміють працювати лише вилами, або з коровами. так при ремонті вулиці ні одне ні інше не використовується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота