<

Приклад мужності та незламності: володимирчанин з інвалідністю встановив рекорд України

18:51 | 14.07.2024 / Володимир / /
Перегляди
1049
/ Коментарі відсутні

14-го липня у Володимирі 25-річний хлопець з інвалідністю – Олександр Ващук встановив національний рекорд України з вправи «Вихід силою на дві руки» за 60 хвилин. Рекордсмен виконав 285 підтягувань на турніку за годину.

Олександр Ващук – візочник, він входить до резервного складу паралімпійської збірної України з біатлону та лижних перегонів. Поставивши за мету – встановити національний рекорд, хлопець сів на дієту та схуд на 10 кілограмів, останні 3 місяці посилено тренувався. Протягом цього часу виконав близько 5 тисяч підтягувань.

Зафіксувати рекорд до Володимира прибула керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Допомагали та підтримували Олександра його родина, тато Олександр, мама Оксана, сестра Анна та племінники Яна і Володимир. Також прийшли підтримати хлопця друзі, влада міста та небайдужі мешканці.

Олександр Ващук виконував вправу “Вихід силою на дві руки” протягом 60 хвилин. Хлопець планував за цей час виконати 250 підтягувань і його не злякала гроза, яка змусила перенести захід на декілька годин. Тож у результаті рекордсмен виконав 285 підтягувань. Чим побив рекорд австралійця у цій вправі, який був встановлений у 2020 році – 239 разів.

Наступна ціль Олександра – побити рекорд китайця та увійти до Книги рекордів Гіннесса. Для цього йому потрібно зробити понад 402 підтягування.

До слова, володимирчанин Олександр Ващук має інвалідність. У рік йому лікарі встановили діагноз “в’ялий парапарез нижніх кінцівок”. Проте хлопець не здався та почав займатися спортом. А нині довів усім — інвалідність не вирок. І з нею можна ставити цілі та перемагати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота