<

781 раз «любов»: лучанин завдяки листам коханій потрапив у книгу рекордів України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:37 | 30.01.2022 / Новини / /
Перегляди
304
/ Коментарі відсутні

82-річний лучанин Євген Філіпчук – рекордсмен книги рекордів України. Нагороду отримав за слово «любов». Саме його у студентському листуванні з майбутньою дружиною у понад сотні листів використали більш як сімсот разів.

Старим любовним листам понад 60 років. Це студентська переписка Євгена Філіпчука з його майбутньою дружиною Ольгою. Повідомляє Суспільне.

Чоловік каже: щороку після навчання в інституті на час літніх канікул приїздив до батьків, на танцях і познайомився з Ольгою.

“На час розлуки, відколи починалося навчання, закоханні переписувалися. За рік листування обоє написали 102 листи. На 427-ми сторінках рукописного тексту – 781 раз використали слово «любов»”, – розповідає чоловік.

Три роки тому дружини не стало, тоді Євген Філіпчук почав перечитувати давні листи.

“Сів я за листи, почав їх читати десь о четвертій годині дня і вже спати не лягав. На ранок в мене вже було готове рішення: треба, щоб ці листи почитали люди”, – говорить чоловік.

Згодом подав заявку в національний проєкт “Книга рекордів України”. Художня рада розглянула і дійшла висновку.

Офіційний представник Національного проєкту “Книга рекордів України” Віталій Іваницький зазначив, що цей матеріал заслуговує на те, що дійсно відповідає рекорду України.

Зараз Євген Філіпчук працює надавтобіографічним романом «Нехай розкажуть листи». В основі твору про найголовніше у його житті – любов.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя