<

Провели перше богослужіння в юрисдикції ПЦУ у храмі села Селець Зимнівської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:00 | 3.06.2022 / Володимир / /
Перегляди
2729
/ Коментарі відсутні

2-го червня, у день свята Вознесіння Господнього, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей відвідав парафію с. Селець Зимнівської громади Влодимир-Волинського районного благочиння. У Свято-Троїцькому храмі архієрей очолив Божественну літургію.

Це перше Богослужіння громади у юрисдикції Православної Церкви України, адже нещодавно громада методом голосування вирішила вийти з УПЦ мп, – інформують на фейсбук-сторінці Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Співслужили: секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук, районний благочинний прот. Василь Мавдрик, прот. Михайло Нідзельський.

За Богослужінням були піднесені додаткові особливі молитви за нашу Батьківщину – Україну (МОЛИТВА КОЛИ БАТЬКІВЩИНА В НЕБЕЗПЕЦІ), про мир в Україні та за швидку перемогу.

Під час літургії владика Матфей звершив дияконську хіротонію над іподдияконом Владиславом Шулячуком.

Після богослужіння архієрей звернувся до вірян з проповіддю, в якій розповів про подію Вознесіння Господнього і привітав парафіян у складі Православної Церкви України.

Архієрей наголосив: «Під час війни є важливим об’єднатись навколо своєї держави України і розірвати усі стосунки з країною-агресором, що напала з благословення московського патріарха Кирила на нашу землю. І рішення, яке прийняли парафіяни храму саме засвідчило те, що ви є щирі Українці і скинули ярмо московського патріархату-розсадника руского міра».

Літургія завершилась уставним многоліттям.

Нагадаємо, Ще одна парафія у Володимир-Волинському районі приєдналася до ПЦУ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця